Ана Брнабић апеловала на црногорску власт да ступи у дијалог са Србима

08.02.2020. 12:57
0
ИЗВОР: Srna

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић апеловала је да власт у Црној Гори ступи у дијалог са грађанима који се не слажу са Законом о слободи вјероисповјести и саслуша због чега су забринути.

Бренабићева је напоменула да је ријеч о 29 одсто становништва и њиховим основним људским правима, те апеловала да се уважи оно због чега су забринути.

– Изражавам пуно поштовање према Влади Црне Горе и њиховој суверености, само је моја молба да на што отворенији могући начин саслушају шта људи имају да кажу, због чега су забринути, шта их мучи – рекла је Брнабићева за ТВ Пинк.

Она је навела да јој је драго што је европски комесар за проширење Оливер Вархељи рекао да Брисел са пажњом прати ситуацију у вези са тим црногорским законом.

Брнабићева је додала да је веома танка линија за Србију да истовремено подржава свој народ, Српску православну цркву, вјерске слободе и основна људска права у Црној Гори, а да се не мијеша у унутрашања питања једне сувернее државе.

Она је истакла да никоме не одговара нестабилност и да је регионална стабилност принцип “број један” политике Србије.

Када је ријеч о Косову и Метохији, Брнабићева је оцијенила да позив и САД и званичника ЕУ да укине таксе на српску робу представља огроман притисак на Приштину.

Она је напоменула да је специјални изасланик америчког предсједника Ричард Гренел путем друштвених мрежа позвао Приштину да укине таксе на српску робу, те оцијенила да никад јаснија порука није била од САД да те таксе морају да се укину.

Брнабићева је подсјетила да су исту недвосмислену и директну поруку послали и европски комесар за проширење Оливер Вархељи и високи представник ЕУ Жозеп Борељ, што је огроман притисак на Приштину.

– (Приштиски премијер) Аљбин Курти је једно причао, а сада је другачија одговорност на њему. Једно је кад сте у опозицији, а друго кад сте директно одговорни за односе Притшине са САД и ЕУ. Видећемо како ће даље ићи. Надам се да ће таксе бити укинуте – рекла је Брнабићева.

 

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 19m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 47m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 48m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 30m
    0