Ана Пухало се пласирала на Европску женску олимпијаду из информатике

03.06.2023. 18:17
1
ИЗВОР: katera.news

Државно такмичење из информатике, које је окупило многе талентоване ученике из цијеле државе, одржано је данас у Другој гимназији у Сарајеву.

Средњу школу „28. јуни“ на овом такмичењу представљали су Ана Пухало и Лука Глигорић, ученици III-3 одjељења, а како су саопштили из ове школе, Пухало је била изузетно успjешна.

- Ана Пухало, ученица наше школе која је постигла велики успјех и пласирала се на EGOI (European Girls' Olympiad in Informatics), престижно такмичење које окупља најбоље дjевојке из Европе у области информатике – навели су из Средње школе „28. јуни“, те истакли да је то изузетна прилика за Ану да се такмичи сa најбољим младим програмеркама из различитих земаља.

Ана је демонстрирала своје знање и вјештине у програмирању и рјешавању алгоритамских проблема, а како додају, њен пласман на EGOI представља велико признање за њу, али и за ову школу.

- Ана Пухало је већ доказала свој изузетан таленат и способност на локалном нивоу, а сада ће имати прилику да се суочи са изазовима на европском нивоу. Њено учешће на EGOI ће представљати инспирацију за друге младе таленте у области информатике у Босни и Херцеговини – истакли су из ове школе.

Из школе додају да, иако се није успио пласирати у даљи ток тамичења, Лука Глигорић је показао своје знање и вјештине, као и да његово учешће свакако представља велики успјех.

- Лука је показао посвећеност и труд у припреми за такмичење, што му свакако доноси искуство и могућност за даљи напредак у области информатике. Честитамо нашим ученицима и њиховим менторима, Стефану Вујићу и Божидару Врбарцу, а Ани и Луки желимо пуно успјеха у будућим такмичењима – закључили су из Средње школе „28. јуни“.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Goran 04.06.2023. 10:20
    Bravo djeco,Ana ima divno prezime
Повезане вијести
Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО) Одржано друштвено такмичење у лову рибе на пловак на језеру Лађеница (ФОТО)
Ученици ОШ „Србија“ трећи на републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“ Ученици ОШ „Србија“ трећи на републичком такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“
На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 48m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 47m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 23m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 44m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 27m
    9