Ana Puhalo se plasirala na Evropsku žensku olimpijadu iz informatike

03.06.2023. 18:17
1
IZVOR: katera.news

Državno takmičenje iz informatike, koje je okupilo mnoge talentovane učenike iz cijele države, održano je danas u Drugoj gimnaziji u Sarajevu.

Srednju školu „28. juni“ na ovom takmičenju predstavljali su Ana Puhalo i Luka Gligorić, učenici III-3 odjeljenja, a kako su saopštili iz ove škole, Puhalo je bila izuzetno uspješna.

- Ana Puhalo, učenica naše škole koja je postigla veliki uspjeh i plasirala se na EGOI (European Girls' Olympiad in Informatics), prestižno takmičenje koje okuplja najbolje djevojke iz Evrope u oblasti informatike – naveli su iz Srednje škole „28. juni“, te istakli da je to izuzetna prilika za Anu da se takmiči sa najboljim mladim programerkama iz različitih zemalja.

Ana je demonstrirala svoje znanje i vještine u programiranju i rješavanju algoritamskih problema, a kako dodaju, njen plasman na EGOI predstavlja veliko priznanje za nju, ali i za ovu školu.

- Ana Puhalo je već dokazala svoj izuzetan talenat i sposobnost na lokalnom nivou, a sada će imati priliku da se suoči sa izazovima na evropskom nivou. Njeno učešće na EGOI će predstavljati inspiraciju za druge mlade talente u oblasti informatike u Bosni i Hercegovini – istakli su iz ove škole.

Iz škole dodaju da, iako se nije uspio plasirati u dalji tok tamičenja, Luka Gligorić je pokazao svoje znanje i vještine, kao i da njegovo učešće svakako predstavlja veliki uspjeh.

- Luka je pokazao posvećenost i trud u pripremi za takmičenje, što mu svakako donosi iskustvo i mogućnost za dalji napredak u oblasti informatike. Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima, Stefanu Vujiću i Božidaru Vrbarcu, a Ani i Luki želimo puno uspjeha u budućim takmičenjima – zaključili su iz Srednje škole „28. juni“.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Goran 04.06.2023. 10:20
    Bravo djeco,Ana ima divno prezime
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu
U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO) U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    18h 3m
    0
  • Krađa u Palama
    16h 21m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    12h 48m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    15h 36m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    8h 57m
    0