Ana Puhalo se plasirala na Evropsku žensku olimpijadu iz informatike

03.06.2023. 18:17
1
IZVOR: katera.news

Državno takmičenje iz informatike, koje je okupilo mnoge talentovane učenike iz cijele države, održano je danas u Drugoj gimnaziji u Sarajevu.

Srednju školu „28. juni“ na ovom takmičenju predstavljali su Ana Puhalo i Luka Gligorić, učenici III-3 odjeljenja, a kako su saopštili iz ove škole, Puhalo je bila izuzetno uspješna.

- Ana Puhalo, učenica naše škole koja je postigla veliki uspjeh i plasirala se na EGOI (European Girls' Olympiad in Informatics), prestižno takmičenje koje okuplja najbolje djevojke iz Evrope u oblasti informatike – naveli su iz Srednje škole „28. juni“, te istakli da je to izuzetna prilika za Anu da se takmiči sa najboljim mladim programerkama iz različitih zemalja.

Ana je demonstrirala svoje znanje i vještine u programiranju i rješavanju algoritamskih problema, a kako dodaju, njen plasman na EGOI predstavlja veliko priznanje za nju, ali i za ovu školu.

- Ana Puhalo je već dokazala svoj izuzetan talenat i sposobnost na lokalnom nivou, a sada će imati priliku da se suoči sa izazovima na evropskom nivou. Njeno učešće na EGOI će predstavljati inspiraciju za druge mlade talente u oblasti informatike u Bosni i Hercegovini – istakli su iz ove škole.

Iz škole dodaju da, iako se nije uspio plasirati u dalji tok tamičenja, Luka Gligorić je pokazao svoje znanje i vještine, kao i da njegovo učešće svakako predstavlja veliki uspjeh.

- Luka je pokazao posvećenost i trud u pripremi za takmičenje, što mu svakako donosi iskustvo i mogućnost za dalji napredak u oblasti informatike. Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima, Stefanu Vujiću i Božidaru Vrbarcu, a Ani i Luki želimo puno uspjeha u budućim takmičenjima – zaključili su iz Srednje škole „28. juni“.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Goran 04.06.2023. 10:20
  Bravo djeco,Ana ima divno prezime
Povezane vijesti
Srednja škola "28. juni" obilježila Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO) Srednja škola "28. juni" obilježila Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)
Ana Puhalo učestvovala na Evropskoj olimpijadi iz informatike za djevojke Ana Puhalo učestvovala na Evropskoj olimpijadi iz informatike za djevojke
Sedam učesnika leži više od 500 sati Sedam učesnika leži više od 500 sati
Najčitanije
 • Prijavljen muškarac iz Han Pijeska zbog klevete na „Fejsbuku“
  13h 1m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi na Ravnoj Romaniji teško povrijeđen vozač
  14h 34m
  0
 • Miloš Crnjanski - najpoetičniji srpski pisac, autor "Seoba"
  15h 41m
  0
 • Reakcija OBO „Ilidžanski borac“ na objavu Adnana Rondića
  10h 38m
  0
 • Osumnjičeni da su krali meso sa stočnog groblja pa ga prodavali
  11h 9m
  0