Анђела Ивановић ученик генерације основне школе у Фочи

08.06.2022. 14:11
0
ИЗВОР: srna.rs

За Анђелу Ивановић, ђака генерације Основне школе "Веселин Маслеша" у Фочи другари и наставници имају само ријечи хвале и истичу да задивљују њена свестраност и одлични резултати које постиже у чему год се опробала, као и њена скромност и ненаметљивост.

Уз све петице у ђачкој књижици, Анђела је редовни учесник бројних школских такмичења - из математике, физике, информатике, српског и руског језика, вјеронауке, а од ваннаставних активности бави се фолклором, стоним тенисом и шахом у којем је посебно успјешна.

Већ шест година похађа одсјек хармонике у Музичкој школи, а двије године одсјек соло пјевања и упоредног клавира.

Уз све то, надарена је и за ликовну умјетност.

Директор школе Блашко Трифковић истиче да је Анђела ове године освојила треће мјесто на републичком такмичењу из руског језика, а исти успјех постигла је и са шаховском екипом школе.

- У овој генерацији матураната имамо три вуковца, а са посебним дипломама седам ученика. Анђела Ивановић је заиста свестран ученик, учествовала је на различитим такмичењима и освајала вриједне награде - рекао је Трифковић.

Анђела каже да воли све предмете и да се труди да им посветим једнаку пажњу.

- Нисам још одлучила чему бих дала предност, уписаћу општу гимназију, па ћу се потрудити да за те четири године искристалишем шта ћу касније уписати и шта, у ствари, више волим - каже Анђела.

Као члан сада већ чувене шаховске секције ове школе, коју води вјероучитељ Радан Мимић, освојила је бронзане медаље у Републици Српској и БиХ, чиме је стекла право наступа на европском и свјетском првенству за младе шахисте.

Њена велика љубав је и музика, а све више је интересује и ликовна умјетност.

- Учествујем на разним сликарским конкурсима, трудим се, а недавно сам учествовала и на сликарској колонији са академским сликарима. Надам се да ће почети са радом школа сликања у Фочи, којој бих се радо прикључила - навела је Анђела.

Ђак генерације Основне школе "Веселин Маслеша" поручује да се све обавезе могу ускладити уз добру организацију, те да вриједи бити марљив ђак, пратити своје снове и вјеровати у себе.

Коментари 0
Повезане вијести
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    18h 48m
    0
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    5h 28m
    2
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    20h 55m
    0
  • Стравична несрећа: Џиновски билборд пао на пумпу, има мртвих
    16h 32m
    0
  • У контејнеру пронађено новорођенче
    3h 22m
    0