Анђела Јовановић двоструки побједник конкурса "30 година од страдања Срба у Средњем Подрињу"

29.06.2022. 09:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Стручне комисије прегледале су ђачке ликовне и литерарне радове пристигле на конкурс на тему "30 година од страдања Срба у Средњем Подрињу" и изабрале су по три најбоља ликовна и литерарна рада у категоријама основаца и средњошколаца.

Аутори тих радова биће награђени у петак, 1. јула, када ће у 9.00 часова бити отворена изложба радова на Тргу Милоша Обилића у Братунцу.

Анђела Јовановић ученица Средњошколског центра Сребреница двоструки је побједник овог конкурса јер су њени ликовни и литерарни радови изабрани за најбоље у категорији средњошколаца.

У категорији основаца аутор најбољег литерарног рада је Филип Грујичић из "Прве основне школе" Сребреница, а Уна Атељевић из Основне школе "Вук Караџић" из Братунца аутор је најбољег ликовног рада.

Награде ће уручити Срђан Ранкић, начелник општине Братунац која је расписала и покровитељ је овог конкурса објављеног поводом обиљежавања тридесетогодишњице страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу којима ће бити служен парастос у суботу, 2. јула, на братуначком гробљу.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Обиљежавање 32 године од злочина у Сијековцу Обиљежавање 32 године од злочина у Сијековцу
Стари Брод – зелена гробница (ВИДЕО) Стари Брод – зелена гробница (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 5m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 23m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 50m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 38m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    5h 59m
    0