Anđela Jovanović dvostruki pobjednik konkursa "30 godina od stradanja Srba u Srednjem Podrinju"

29.06.2022. 09:26
0
IZVOR: srna.rs

Stručne komisije pregledale su đačke likovne i literarne radove pristigle na konkurs na temu "30 godina od stradanja Srba u Srednjem Podrinju" i izabrale su po tri najbolja likovna i literarna rada u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca.

Autori tih radova biće nagrađeni u petak, 1. jula, kada će u 9.00 časova biti otvorena izložba radova na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu.

Anđela Jovanović učenica Srednjoškolskog centra Srebrenica dvostruki je pobjednik ovog konkursa jer su njeni likovni i literarni radovi izabrani za najbolje u kategoriji srednjoškolaca.

U kategoriji osnovaca autor najboljeg literarnog rada je Filip Grujičić iz "Prve osnovne škole" Srebrenica, a Una Ateljević iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bratunca autor je najboljeg likovnog rada.

Nagrade će uručiti Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac koja je raspisala i pokrovitelj je ovog konkursa objavljenog povodom obilježavanja tridesetogodišnjice stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču kojima će biti služen parastos u subotu, 2. jula, na bratunačkom groblju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Obilježavanje 32 godine od zločina u Sijekovcu Obilježavanje 32 godine od zločina u Sijekovcu
Stari Brod – zelena grobnica (VIDEO) Stari Brod – zelena grobnica (VIDEO)
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    14h 4m
    0
  • Krađa u Palama
    12h 22m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    8h 49m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    11h 37m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    4h 58m
    0