Анђела Ковач каријеру наставља у финском прволигашу (ФОТО)

07.02.2023. 19:31
0
ИЗВОР: katera.news

Анђела Ковач из Источне Илиџе већ је познато име у одбојкашком свијету. Након успјешне године и трансфера у прволигашки турски тим „Ciftlikkoy Belediyesporomиз Јалове, надомак Истанбула, ова талентована одбојкашица каријеру ће наставити у Финској.

Иако је посљедњих неколико година Турска постала једна од најзначајнијих земаља у којој се игра квалитетна одбојка, млада репрезентативна БиХ ипак је одлучила да направи корак даље и пређе у фински прволигашки клуб LP Viesti.

Ова вијест обиљежила је протеклу седмицу, а Анђела је за портал Катера говорила о времену проведеном у Турској, али и успјесима и очекивањима у новом клубу.

Желим да на самом почетку истакнем, почиње Анђела, да сам неизмјерно срећна што сам полусезону провела у Турској, јер је то био огроман искорак у мојој каријери, али и потврда да сам на добром путу.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Већ након тренажног процеса сам схватила колико се у овој земљи одбојка игра озбиљно. У Турској сам спознала шта је прави рад и дисциплина, научила важне лекције и то ће засигурно остати значајно поглавље мог живота – рекла је Ковачева.

Добром игром Анђела је привукла пажњу и отворила врата новог клуба. Сарадњу са финским прволигашем LP Viesti“ је већ озваничила, а како истиче, амбиције овог клуба су да буду у самом врху.

LP Viesti“ је прошле године био првак Финске, а исте амбиције има и у овој сезони.

- То је јако добро организован клуб, а њихове амбиције су сами врх. То је и један од главних разлога зашто сам дошла у Финску – признаје Анђела.

Како истиче, атмосфера у клубу је јако добра, а у ваздуху се осјети побједнички дух.

- Не осјећам страх, само одговорност. Ту сам да клубу помогнем у остваривању задатих циљева, али и унаприједим квалитет своје игре – истакла је наша саговорница.

Анђела додаје да је први утисак који је стекла о ово далекој земљи да је невјероватно лијепа, те да су Финци вриједан, одговоран и срећан народ.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

-  Тренутно сам фокусирана на клуб и на све оно што ме чека. Када завршим сезону размишљаћу о даљим корацима у каријери – закључила је она.

Анђела Ковач је каријеру започела у Одбојкашком клубу "Славија" у Источном Сарајеву, након чега одлази у илиџански Игман, а потом и у бањалучки „БЛ Волеј".

Играла је у свим млађим категоријама Репрезентације БиХ, а посљедње двије године била је дио историјског успјеха сениорског тима ове репрезентације.

Коментари 0
Повезане вијести
Отворена изложба ручних радова "Чаролија нити" Отворена изложба ручних радова "Чаролија нити"
Власенички одбојкаши играју хуманитарни турнир за Милоша Божовића Власенички одбојкаши играју хуманитарни турнир за Милоша Божовића
Ученици и запослени ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ у хуманој мисији (ФОТО) Ученици и запослени ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ у хуманој мисији (ФОТО)
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  22h 18m
  0
 • Посни медењаци
  23h 10m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  21h 25m
  5
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  18h 4m
  3
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  13h 31m
  1