Анђела Ковач каријеру наставља у финском прволигашу (ФОТО)

07.02.2023. 19:31
0
ИЗВОР: katera.news

Анђела Ковач из Источне Илиџе већ је познато име у одбојкашком свијету. Након успјешне године и трансфера у прволигашки турски тим „Ciftlikkoy Belediyesporomиз Јалове, надомак Истанбула, ова талентована одбојкашица каријеру ће наставити у Финској.

Иако је посљедњих неколико година Турска постала једна од најзначајнијих земаља у којој се игра квалитетна одбојка, млада репрезентативна БиХ ипак је одлучила да направи корак даље и пређе у фински прволигашки клуб LP Viesti.

Ова вијест обиљежила је протеклу седмицу, а Анђела је за портал Катера говорила о времену проведеном у Турској, али и успјесима и очекивањима у новом клубу.

Желим да на самом почетку истакнем, почиње Анђела, да сам неизмјерно срећна што сам полусезону провела у Турској, јер је то био огроман искорак у мојој каријери, али и потврда да сам на добром путу.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Већ након тренажног процеса сам схватила колико се у овој земљи одбојка игра озбиљно. У Турској сам спознала шта је прави рад и дисциплина, научила важне лекције и то ће засигурно остати значајно поглавље мог живота – рекла је Ковачева.

Добром игром Анђела је привукла пажњу и отворила врата новог клуба. Сарадњу са финским прволигашем LP Viesti“ је већ озваничила, а како истиче, амбиције овог клуба су да буду у самом врху.

LP Viesti“ је прошле године био првак Финске, а исте амбиције има и у овој сезони.

- То је јако добро организован клуб, а њихове амбиције су сами врх. То је и један од главних разлога зашто сам дошла у Финску – признаје Анђела.

Како истиче, атмосфера у клубу је јако добра, а у ваздуху се осјети побједнички дух.

- Не осјећам страх, само одговорност. Ту сам да клубу помогнем у остваривању задатих циљева, али и унаприједим квалитет своје игре – истакла је наша саговорница.

Анђела додаје да је први утисак који је стекла о ово далекој земљи да је невјероватно лијепа, те да су Финци вриједан, одговоран и срећан народ.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

-  Тренутно сам фокусирана на клуб и на све оно што ме чека. Када завршим сезону размишљаћу о даљим корацима у каријери – закључила је она.

Анђела Ковач је каријеру започела у Одбојкашком клубу "Славија" у Источном Сарајеву, након чега одлази у илиџански Игман, а потом и у бањалучки „БЛ Волеј".

Играла је у свим млађим категоријама Репрезентације БиХ, а посљедње двије године била је дио историјског успјеха сениорског тима ове репрезентације.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеви Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајеви
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 30m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 35m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 44m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 23m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 51m
    0