Anđela Kovač karijeru nastavlja u finskom prvoligašu (FOTO)

07.02.2023. 19:31
0
IZVOR: katera.news

Anđela Kovač iz Istočne Ilie već je poznato ime u odbojkaškom svijetu. Nakon uspješne godine i transfera u prvoligaški turski tim „Ciftlikkoy Belediyesporomiz Jalove, nadomak Istanbula, ova talentovana odbojkašica karijeru će nastaviti u Finskoj.

Iako je posljednjih nekoliko godina Turska postala jedna od najznačajnijih zemalja u kojoj se igra kvalitetna odbojka, mlada reprezentativna BiH ipak je odlučila da napravi korak dalje i pređe u finski prvoligaški klub LP Viesti.

Ova vijest obilježila je proteklu sedmicu, a Anđela je za portal Katera govorila o vremenu provedenom u Turskoj, ali i uspjesima i očekivanjima u novom klubu.

Želim da na samom početku istaknem, počinje Anđela, da sam neizmjerno srećna što sam polusezonu provela u Turskoj, jer je to bio ogroman iskorak u mojoj karijeri, ali i potvrda da sam na dobrom putu.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Već nakon trenažnog procesa sam shvatila koliko se u ovoj zemlji odbojka igra ozbiljno. U Turskoj sam spoznala šta je pravi rad i disciplina, naučila važne lekcije i to će zasigurno ostati značajno poglavlje mog života – rekla je Kovačeva.

Dobrom igrom Anđela je privukla pažnju i otvorila vrata novog kluba. Saradnju sa finskim prvoligašem LP Viesti“ je već ozvaničila, a kako ističe, ambicije ovog kluba su da budu u samom vrhu.

LP Viesti“ je prošle godine bio prvak Finske, a iste ambicije ima i u ovoj sezoni.

- To je jako dobro organizovan klub, a njihove ambicije su sami vrh. To je i jedan od glavnih razloga zašto sam došla u Finsku – priznaje Anđela.

Kako ističe, atmosfera u klubu je jako dobra, a u vazduhu se osjeti pobjednički duh.

- Ne osjećam strah, samo odgovornost. Tu sam da klubu pomognem u ostvarivanju zadatih ciljeva, ali i unaprijedim kvalitet svoje igre – istakla je naša sagovornica.

Anđela dodaje da je prvi utisak koji je stekla o ovo dalekoj zemlji da je nevjerovatno lijepa, te da su Finci vrijedan, odgovoran i srećan narod.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

-  Trenutno sam fokusirana na klub i na sve ono što me čeka. Kada završim sezonu razmišljaću o daljim koracima u karijeri – zaključila je ona.

Anđela Kovač je karijeru započela u Odbojkaškom klubu "Slavija" u Istočnom Sarajevu, nakon čega odlazi u ilidžanski Igman, a potom i u banjalučki „BL Volej".

Igrala je u svim mlađim kategorijama Reprezentacije BiH, a posljednje dvije godine bila je dio istorijskog uspjeha seniorskog tima ove reprezentacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    21h 32m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    19h 7m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    5h 6m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3h 33m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 25m
    0