Анђелинина награда доказ квалитетног и преданог рада

30.04.2021. 10:38
0
ИЗВОР: sportdc.net

Џудо клуб "Спарта" из Источног Сарајева се за врло кратко вријеме позиционирао у врх нашег џудоа. Браћа Горан и Милош Мијановић одлучили су се на покретање новог џудо колектива у Источној Илиџи, а круна њиховог досадашњег рада стигла је претходне седмице када је Анђелина Регоје добила награду за најбољег спортисту општине Источна Илиџа. 

- Признање најбољег спортисте општине Источна Илиџа за мене је велика част, али и обавеза да у наредном периоду остварујем још боље резултате. У 2020. години сам постала сениорска првакиња Републике Српске, трећа у БиХ за сениорке, иако сам била кадеткиња. Постала сам првакиња БиХ за кадеткиње и друга у БиХ за млађе сениорке. Требала сам да наступим на првенствима Балкана и европе, али су отказани због пандемије коронавируса.  Почетком ове године одбранила сам титулу сениорске првакиње Републике Српске и освојила сребро на првенству БиХ. Са тим резултатом сам изборила мјесто у сениорској репрезентацији БиХ. У наредном периоду чекају ме и првенства Републике Српске и Босне и Херцеговине за јуниорке и сениорке до 23 године, као и наступ на европским куповима, међународним турнирима, првенствима Балкана и Европе - рекла је портал "СПОРТДЦ" Анђелина Регоје.

Поносан на резултате клуба је и Горан Мијановић, оснивач, предсједник и тренер у Џудо клубу "Спарта". 

- Након нешто више од двије и по године од почетка тренирања можемо рећи да се Џудо клуб "Спарта" високо позиционирао међу џудо клубовима у Републици Српској и БиХ. Остварили смо одличне резултате на првенствима у млађим узрасним категоријама, а наша Анђелина Регоје је остварила одличне резултате у старијим категоријама, изборила мјесто у репрезентацији БиХ и очекују је наступи на првенствима Балкана, Европе, те на европским куповима. Брат Милош и ја смо проглашавани за најбоље спортисте општине, он 2012. године, ја 2001. године и поносни смо што смо за само двије и по године успјели остварити овакве резултате, да Анђелина буде проглашена за најбољу у 2020. години - рекао је Горан Мијановић, па додао:

- У клубу тренутно имамо 50 активних чланова, а посебан акценат дајемо на рад са млађим узрастима којих има већ од четири године. Кроз игру развијамо њихове моторичке способности и учимо их основним џудо покретима. Нешто старије такмичаре од наредног викенда очекују међународна такмичења, а циљ је стицање што више такмичарског искуства, како би барем један од њих остварио резултате као наш најбољи српски џудиста,  свјетски првак Немања Мајдов.

Додајмо и то да су  Анђела Вицо и Лазар Лаловић проглашени за перспективне спортисте општине Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Прослављена слава Храма Светог Василија Острошког у Источној Илиџи Прослављена слава Храма Светог Василија Острошког у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    2h 57m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    21h 36m
    9
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    22h 8m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    17h 19m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    22h 17m
    0