Андрићград незаобилазна дестинација за туристе

03.09.2021. 10:35
0
ИЗВОР: Срна

Туристички комплекс Андрићград и ове године незаобилазна је дестинација за туристе из региона, а угоститељски и смјештајни капацитети током љетне сезоне биљежили су пораст броја туриста.

Драгана Неђић, запослена у Андрићграду, рекла је за Срну да је ове године велики број гостију из региона, а највише из Србије, БиХ, Македоније, Словеније и да су незаобилазне туре бродом из Перућца до Андрићграда.

- Љетна сезона је била изузетно добра, туристи су обилазили знаменитости у Андрићграду, искористили лијепо вријеме за фотографисање пред муралима и споменицима, те шетњу улицама овог комплекса. Велики број гостију користио је услуге у угоститељским објектима и тражило се мјесто више - истакла је Неђићева.

Она је нагласила да је Андрићград препознатљив на свјетским туристичким мапама и да су посјете присутне током цијеле године, али највише забиљежених туриста је за вријеме годишњих одмора, односно у љетној сезони.

- Обиљежавање Видовдана и Међународни фестивал фолклора допринијели су бољој посјећености Андрићграда, а ове године угостили смо и нобеловца Петера Хандкеа што је такође имало велики значај за сам Андрићград и све посјетиоце - додала је Неђићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда Хуманитарац Максо у новогодишњој акцији – Пакетићи за дјецу из Вишеграда
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    10h 13m
    0
  • Крађа у Палама
    8h 31m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 50m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    4h 58m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    7h 46m
    0