Анкета: Да ли ће власт испоштовати закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске?

07.12.2022. 12:00
3
ИЗВОР: katera.news

Рокови за поновно формирање Војске Републике Српске, враћање надлежности Српске у области индиректних пореза, безбједности и правосуђа, истичу за три дана.

Десетог децембра прошле године, на сједници Народне скупштине Републике Српске, усвојени су закључци о преносу надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску, и ако се буду поштовали, већ 10. децембра требало би да буде формирана Војска Републике Српске.

До данас нема назнака о оснивању Агенције за лијекове, Високог судског и тужилачког савјета, као ни Војске Републике Српске, а закључци су, чини се, остали „мртво слово на папиру“.

Народна Скупштина Републике Српске, као носилац уставотворне и законодавне власти, требало би да буде стуб Републике Српске. Међутим, непровођењем закључака урушава се њен интегритет и отвара простор за манипулацију и размишљање да ли се све у Српској своди на прикупљање предизборних поена.

Војска Републике Српске формирана прије 30 година, иако 2005. припојена Оружаним снагама БиХ, трајно ће остати једна од најсветијих тачака српског народа. Да ли је поигравање са истинским емоцијама грађана Српске вриједно лажних обећања? И да ли вриједи предизборног поена?

До истека рока остало је неколико дана, а грађанима је остало да виде да ли ће Војска Републике Српске „васкрснути“, да ли ће се пренијети надлежности на Републику Српску или ће и овог пута закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске одувати први вјетар.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  z 14.01.2023. 20:24
  a ne sprdajte se srece vam
 • Generic placeholder image
  Анонимно 31.12.2022. 21:12
  Fali još jedna opcija: "Boli me k***c".
 • Generic placeholder image
  Đole 07.12.2022. 13:31
  Besmislena anketa, samo budala može povjerovati da su ovi zaključci doneseni s namjerom da zaista budu i sprovedeni! Naravno, to je i pravno i stvarno neizvodljivo, ali eto ima određen broj glasača koji vjeruju u to.
Повезане вијести
Анкета: Да ли мислите да ће измјене Нацрта Кривичног законика утицати на све грађане Републике Српске? Анкета: Да ли мислите да ће измјене Нацрта Кривичног законика утицати на све грађане Репуб...
Анкета: Да ли ће промјена начина обрачуна утрошка струје утицати негативно на ваш буџет? Анкета: Да ли ће промјена начина обрачуна утрошка струје утицати негативно на ваш буџет?
Више од половине анкетираних родитеља ради домаће задатке са дјецом Више од половине анкетираних родитеља ради домаће задатке са дјецом
Најчитаније
 • Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
  5h 19m
  8
 • Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
  14h 8m
  0
 • Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
  7h 51m
  0
 • На данашњи дан одбачен Венс-Овенов план јер није предвиђао Републику Српску
  14h 42m
  3
 • Пунољетства славе ко да свадбу праве
  15h 34m
  2