Анкета: Да ли ће власт испоштовати закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске?

07.12.2022. 12:00
3
ИЗВОР: katera.news

Рокови за поновно формирање Војске Републике Српске, враћање надлежности Српске у области индиректних пореза, безбједности и правосуђа, истичу за три дана.

Десетог децембра прошле године, на сједници Народне скупштине Републике Српске, усвојени су закључци о преносу надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску, и ако се буду поштовали, већ 10. децембра требало би да буде формирана Војска Републике Српске.

До данас нема назнака о оснивању Агенције за лијекове, Високог судског и тужилачког савјета, као ни Војске Републике Српске, а закључци су, чини се, остали „мртво слово на папиру“.

Народна Скупштина Републике Српске, као носилац уставотворне и законодавне власти, требало би да буде стуб Републике Српске. Међутим, непровођењем закључака урушава се њен интегритет и отвара простор за манипулацију и размишљање да ли се све у Српској своди на прикупљање предизборних поена.

Војска Републике Српске формирана прије 30 година, иако 2005. припојена Оружаним снагама БиХ, трајно ће остати једна од најсветијих тачака српског народа. Да ли је поигравање са истинским емоцијама грађана Српске вриједно лажних обећања? И да ли вриједи предизборног поена?

До истека рока остало је неколико дана, а грађанима је остало да виде да ли ће Војска Републике Српске „васкрснути“, да ли ће се пренијети надлежности на Републику Српску или ће и овог пута закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске одувати први вјетар.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  z 14.01.2023. 20:24
  a ne sprdajte se srece vam
 • Generic placeholder image
  Анонимно 31.12.2022. 21:12
  Fali još jedna opcija: "Boli me k***c".
 • Generic placeholder image
  Đole 07.12.2022. 13:31
  Besmislena anketa, samo budala može povjerovati da su ovi zaključci doneseni s namjerom da zaista budu i sprovedeni! Naravno, to je i pravno i stvarno neizvodljivo, ali eto ima određen broj glasača koji vjeruju u to.
Повезане вијести
Да ли треба поставити табле са натписима о правилима понашања на подручју Источног Сарајева? Да ли треба поставити табле са натписима о правилима понашања на подручју Источног Сарајева?
Да ли ће отварање ФТН у Требињу утицати на смањење броја студената и становника Источног Сарајева? Да ли ће отварање ФТН у Требињу утицати на смањење броја студената и становника Источног С...
Анкета: Да ли мислите да ће измјене Нацрта Кривичног законика утицати на све грађане Републике Српске? Анкета: Да ли мислите да ће измјене Нацрта Кривичног законика утицати на све грађане Репуб...
Најчитаније
 • Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића
  19h 15m
  0
 • ПУ Источно Сарајево: Мотоциклиста задобио повреде опасне по живот
  20h 43m
  0
 • Саборна црква у Сарајеву прославља крсну славу
  18h 55m
  0
 • У саобраћајној незгоди повријеђено седам лица
  16h 1m
  0
 • Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО)
  21h 44m
  0