Анкета: Да ли ће власт испоштовати закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске?

07.12.2022. 12:00
3
ИЗВОР: katera.news

Рокови за поновно формирање Војске Републике Српске, враћање надлежности Српске у области индиректних пореза, безбједности и правосуђа, истичу за три дана.

Десетог децембра прошле године, на сједници Народне скупштине Републике Српске, усвојени су закључци о преносу надлежности са нивоа БиХ на Републику Српску, и ако се буду поштовали, већ 10. децембра требало би да буде формирана Војска Републике Српске.

До данас нема назнака о оснивању Агенције за лијекове, Високог судског и тужилачког савјета, као ни Војске Републике Српске, а закључци су, чини се, остали „мртво слово на папиру“.

Народна Скупштина Републике Српске, као носилац уставотворне и законодавне власти, требало би да буде стуб Републике Српске. Међутим, непровођењем закључака урушава се њен интегритет и отвара простор за манипулацију и размишљање да ли се све у Српској своди на прикупљање предизборних поена.

Војска Републике Српске формирана прије 30 година, иако 2005. припојена Оружаним снагама БиХ, трајно ће остати једна од најсветијих тачака српског народа. Да ли је поигравање са истинским емоцијама грађана Српске вриједно лажних обећања? И да ли вриједи предизборног поена?

До истека рока остало је неколико дана, а грађанима је остало да виде да ли ће Војска Републике Српске „васкрснути“, да ли ће се пренијети надлежности на Републику Српску или ће и овог пута закључке које је донијела Народна скупштина Републике Српске одувати први вјетар.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    z 14.01.2023. 20:24
    a ne sprdajte se srece vam
  • Generic placeholder image
    Анонимно 31.12.2022. 21:12
    Fali još jedna opcija: "Boli me k***c".
  • Generic placeholder image
    Đole 07.12.2022. 13:31
    Besmislena anketa, samo budala može povjerovati da su ovi zaključci doneseni s namjerom da zaista budu i sprovedeni! Naravno, to je i pravno i stvarno neizvodljivo, ali eto ima određen broj glasača koji vjeruju u to.
Повезане вијести
Анкета: Да ли бисте подржали отварање рудника литијума у вашем окружењу? Анкета: Да ли бисте подржали отварање рудника литијума у вашем окружењу?
Анкета: Како обуздати све чешће националне тензије и провокације према Србима у нашем граду? Анкета: Како обуздати све чешће националне тензије и провокације према Србима у нашем граду?
Анкета: Ко има највише користи од повећања минималца са 700 на 900 КМ? Анкета: Ко има највише користи од повећања минималца са 700 на 900 КМ?
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 17m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 41m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 10m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 47m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 28m
    0