Anketa: Da li će vlast ispoštovati zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske?

07.12.2022. 12:00
3
IZVOR: katera.news

Rokovi za ponovno formiranje Vojske Republike Srpske, vraćanje nadležnosti Srpske u oblasti indirektnih poreza, bezbjednosti i pravosuđa, ističu za tri dana.

Desetog decembra prošle godine, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, usvojeni su zaključci o prenosu nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Srpsku, i ako se budu poštovali, već 10. decembra trebalo bi da bude formirana Vojska Republike Srpske.

Do danas nema naznaka o osnivanju Agencije za lijekove, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, kao ni Vojske Republike Srpske, a zaključci su, čini se, ostali „mrtvo slovo na papiru“.

Narodna Skupština Republike Srpske, kao nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti, trebalo bi da bude stub Republike Srpske. Međutim, neprovođenjem zaključaka urušava se njen integritet i otvara prostor za manipulaciju i razmišljanje da li se sve u Srpskoj svodi na prikupljanje predizbornih poena.

Vojska Republike Srpske formirana prije 30 godina, iako 2005. pripojena Oružanim snagama BiH, trajno će ostati jedna od najsvetijih tačaka srpskog naroda. Da li je poigravanje sa istinskim emocijama građana Srpske vrijedno lažnih obećanja? I da li vrijedi predizbornog poena?

Do isteka roka ostalo je nekoliko dana, a građanima je ostalo da vide da li će Vojska Republike Srpske „vaskrsnuti“, da li će se prenijeti nadležnosti na Republiku Srpsku ili će i ovog puta zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske oduvati prvi vjetar.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  z 14.01.2023. 20:24
  a ne sprdajte se srece vam
 • Generic placeholder image
  Anonimno 31.12.2022. 21:12
  Fali još jedna opcija: "Boli me k***c".
 • Generic placeholder image
  Đole 07.12.2022. 13:31
  Besmislena anketa, samo budala može povjerovati da su ovi zaključci doneseni s namjerom da zaista budu i sprovedeni! Naravno, to je i pravno i stvarno neizvodljivo, ali eto ima određen broj glasača koji vjeruju u to.
Povezane vijesti
U BiH ih je preko 200.000: Slavite li Svjetski dan samaca? U BiH ih je preko 200.000: Slavite li Svjetski dan samaca?
Nova anketa: Kako riješiti problem prodaje „vejpova“ maloljetnim licima? Nova anketa: Kako riješiti problem prodaje „vejpova“ maloljetnim licima?
Da li treba postaviti table sa natpisima o pravilima ponašanja na području Istočnog Sarajeva? Da li treba postaviti table sa natpisima o pravilima ponašanja na području Istočnog Sarajeva?
Najčitanije
 • Testament Makse Despića
  12h 36m
  0
 • Otac ubio sina, pa izvršio samoubistvo
  11h 10m
  0
 • Dječak Dragoljub Jeličić, junak bitke za Beograd
  12h 39m
  0
 • U BiH uhapšeno 36 lica
  10h 53m
  0
 • Doktor Babić prebačen na liječenje u Mostar
  9h 27m
  0