Anketa: Da li će vlast ispoštovati zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske?

07.12.2022. 12:00
3
IZVOR: katera.news

Rokovi za ponovno formiranje Vojske Republike Srpske, vraćanje nadležnosti Srpske u oblasti indirektnih poreza, bezbjednosti i pravosuđa, ističu za tri dana.

Desetog decembra prošle godine, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, usvojeni su zaključci o prenosu nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Srpsku, i ako se budu poštovali, već 10. decembra trebalo bi da bude formirana Vojska Republike Srpske.

Do danas nema naznaka o osnivanju Agencije za lijekove, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, kao ni Vojske Republike Srpske, a zaključci su, čini se, ostali „mrtvo slovo na papiru“.

Narodna Skupština Republike Srpske, kao nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti, trebalo bi da bude stub Republike Srpske. Međutim, neprovođenjem zaključaka urušava se njen integritet i otvara prostor za manipulaciju i razmišljanje da li se sve u Srpskoj svodi na prikupljanje predizbornih poena.

Vojska Republike Srpske formirana prije 30 godina, iako 2005. pripojena Oružanim snagama BiH, trajno će ostati jedna od najsvetijih tačaka srpskog naroda. Da li je poigravanje sa istinskim emocijama građana Srpske vrijedno lažnih obećanja? I da li vrijedi predizbornog poena?

Do isteka roka ostalo je nekoliko dana, a građanima je ostalo da vide da li će Vojska Republike Srpske „vaskrsnuti“, da li će se prenijeti nadležnosti na Republiku Srpsku ili će i ovog puta zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske oduvati prvi vjetar.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    z 14.01.2023. 20:24
    a ne sprdajte se srece vam
  • Generic placeholder image
    Anonimno 31.12.2022. 21:12
    Fali još jedna opcija: "Boli me k***c".
  • Generic placeholder image
    Đole 07.12.2022. 13:31
    Besmislena anketa, samo budala može povjerovati da su ovi zaključci doneseni s namjerom da zaista budu i sprovedeni! Naravno, to je i pravno i stvarno neizvodljivo, ali eto ima određen broj glasača koji vjeruju u to.
Povezane vijesti
Anketa: Da li biste podržali otvaranje rudnika litijuma u vašem okruženju? Anketa: Da li biste podržali otvaranje rudnika litijuma u vašem okruženju?
Anketa: Kako obuzdati sve češće nacionalne tenzije i provokacije prema Srbima u našem gradu? Anketa: Kako obuzdati sve češće nacionalne tenzije i provokacije prema Srbima u našem gradu?
Anketa: Ko ima najviše koristi od povećanja minimalca sa 700 na 900 KM? Anketa: Ko ima najviše koristi od povećanja minimalca sa 700 na 900 KM?
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 24m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    15h 57m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    15h 38m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    20h 49m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    22h 33m
    13