Апел Електродистрибуције Пале

30.03.2022. 14:22
0
ИЗВОР: katera.news

Електродистрибуција Пале апелује на грађане да током обављања прољећних радова на уређењу земљишта не пале ватру или врше спаљивање ниског растиња у близини електро водова, стубова и далековода, али и шума и других мјеста гдје усљед неконтролисаног ширења ватре може доћи до пожара који за посљедицу могу имати не само прекиде у испоруци електричне енегрије, већ могу угрозити и људске животе и имовину.

У протеклим данима повећан је број интервенција теренских јединица и физичких локација предузећа на отклањању штета проузрокованих овим активностима, због којих је у појединим дијеловима на подручју које снабдијева Електродистрибуција Пале дошло до вишечасовних прекида у испоруци електричном енергијом и великих штета на електро водовима и инсталацијама.

Подсјећамо, Законом о заштити од пожара који је ступио на снагу у новембру 2019. године, као једна од обавезних мјера заштите пожара забрањено је паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и предузимања свих неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре.

- У циљу заштите безбједности наших грађана и њихове имовине, апелујемо на све грађане да се придржавају ове законске обавезе, јер само свјесним понашањем и бригом за околину можемо смањити настајање таквих пожара - саопштено је из овог предузећа.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву и Фочи
МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу
Прекид електричне енергије у Палама, Сокоцу и Фочи Прекид електричне енергије у Палама, Сокоцу и Фочи
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 5m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 2m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 24m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 37m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 38m
    3