Apel Elektrodistribucije Pale

30.03.2022. 14:22
0
IZVOR: katera.news

Elektrodistribucija Pale apeluje na građane da tokom obavljanja proljećnih radova na uređenju zemljišta ne pale vatru ili vrše spaljivanje niskog rastinja u blizini elektro vodova, stubova i dalekovoda, ali i šuma i drugih mjesta gdje usljed nekontrolisanog širenja vatre može doći do požara koji za posljedicu mogu imati ne samo prekide u isporuci električne enegrije, već mogu ugroziti i ljudske živote i imovinu.

U proteklim danima povećan je broj intervencija terenskih jedinica i fizičkih lokacija preduzeća na otklanjanju šteta prouzrokovanih ovim aktivnostima, zbog kojih je u pojedinim dijelovima na području koje snabdijeva Elektrodistribucija Pale došlo do višečasovnih prekida u isporuci električnom energijom i velikih šteta na elektro vodovima i instalacijama.

Podsjećamo, Zakonom o zaštiti od požara koji je stupio na snagu u novembru 2019. godine, kao jedna od obaveznih mjera zaštite požara zabranjeno je paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanja svih neophodnih radnji s ciljem sprečavanja širenja vatre.

- U cilju zaštite bezbjednosti naših građana i njihove imovine, apelujemo na sve građane da se pridržavaju ove zakonske obaveze, jer samo svjesnim ponašanjem i brigom za okolinu možemo smanjiti nastajanje takvih požara - saopšteno je iz ovog preduzeća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu i Foči
MUP Srbije uputio hitan apel Srbima u Beču MUP Srbije uputio hitan apel Srbima u Beču
Prekid električne energije u Palama, Sokocu i Foči Prekid električne energije u Palama, Sokocu i Foči
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 53m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 37m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    16h 22m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    13h 21m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    13h 27m
    0