Апел становништву да не пали ватру на отвореном

15.07.2024. 14:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Републичка управа цивилне заштите апелује да сви грађани Српске, а посебно на подручју Херцеговине, не пале ватру на отвореном, с обзиром на то да је повећан број пожара у Републици Српској.

Из Цивилне заштите напомињу да вишедневне врелине и у Републици Српској стварају услове за лако појављивање пламена и апелују да становништво повећа надзор над средствима којима рукује како би се избјегла појава пожара и смањио њихов број.

- Зато апелујемо, молимо, упозоравамо грађане да воде рачуна о свему што може изазвати пожар и његово ширење. Ватру не палите, а поготово је не остављајте без надзора - поручују из Републичке управе цивилне заштите.

У саопштењу се напомиње да Закон о заштити од пожара Републике Српске забрањује паљење корова и других пољопривредних отпада без претходног обавјештења ватрогасно – спасилачке јединице и налаже предузимање неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре.

Овај закон предвиђа и санкционисање оних који не поступају у складу са њим, те је предвиђена новчана казна од 100 КМ до 1.000 КМ.

Грађани, уколико уоче пожар, о томе одмах треба да обавијесте ватрогасце на број 123 или оперативно–комуникацијски центар цивилне заштите на бесплатни број 121.

Коментари 0
Повезане вијести
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Алекса три године пуштао косу да би је донирао дјеци обољелој од рака Алекса три године пуштао косу да би је донирао дјеци обољелој од рака
Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 8m
    0
  • Слани мафини
    13h 29m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 24m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 18m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 47m
    0