Апел становништву у Српској да заштите имовину

25.11.2021. 11:02
0
ИЗВОР: Srpska.info

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, до 29. новембра у Републици Српској очекују се мјестимично обилне падавине, те из Министарства пољопривреде Републике Српске апелују на становништво да заштите своју имовину због могуће појаве изливања бујичних потока.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске подсјећа на екстремне падавине у првој декади мјесеца које су изазвале поплаве.

– С обзиром на то да се у наредним данима најављују пљусковите падавине постоји могућност да земљиште које је већ засићено влагом мјестимично неће моћи да апсорбује толику количину кише, те позивамо на опрез и предузимање превентивних мјера заштите – поручују.

Према прогнозома Хидрометеоролошког завода обилније падавине се очекују у јужној половини земље, које ће се ширити и према централном појасу.

Очекују се да ће у Херцеговини у том петодневном периоду пасти до 200 литара по метру квадратном, а у рубном дијелу са Савским сливом и горњем Подрињу до 100 литара.

Коментари 0
Повезане вијести
Синдикати и болнице дигли глас: Свима дати по 500 КМ Синдикати и болнице дигли глас: Свима дати по 500 КМ
Црвени троугао на лијеку пише казну Црвени троугао на лијеку пише казну
Упозорење на јаке ударе вјетра у појединим дијеловима Српске Упозорење на јаке ударе вјетра у појединим дијеловима Српске
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Источне Илиџе
  10h 54m
  0
 • Ухапшен осумњичени за скрнављење спомен-плоче на Врацама
  6h 33m
  0
 • Враћао се са свињокоља, пао на нож и преминуо
  13h 6m
  0
 • Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама
  10h 28m
  0
 • Премијера филма "Чико, ја сам жив, немој да ме убијеш"
  11h 18m
  0