Apel stanovništvu u Srpskoj da zaštite imovinu

25.11.2021. 11:02
0
IZVOR: Srpska.info

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do 29. novembra u Republici Srpskoj očekuju se mjestimično obilne padavine, te iz Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske apeluju na stanovništvo da zaštite svoju imovinu zbog moguće pojave izlivanja bujičnih potoka.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podsjeća na ekstremne padavine u prvoj dekadi mjeseca koje su izazvale poplave.

– S obzirom na to da se u narednim danima najavljuju pljuskovite padavine postoji mogućnost da zemljište koje je već zasićeno vlagom mjestimično neće moći da apsorbuje toliku količinu kiše, te pozivamo na oprez i preduzimanje preventivnih mjera zaštite – poručuju.

Prema prognozoma Hidrometeorološkog zavoda obilnije padavine se očekuju u južnoj polovini zemlje, koje će se širiti i prema centralnom pojasu.

Očekuju se da će u Hercegovini u tom petodnevnom periodu pasti do 200 litara po metru kvadratnom, a u rubnom dijelu sa Savskim slivom i gornjem Podrinju do 100 litara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ratna književnost u 30 godina postojanja Republike Srpske Ratna književnost u 30 godina postojanja Republike Srpske
Aktivisti iz Srpske i FBiH se pridružili protestima u Srbiji protiv Rio Tinto kompanije Aktivisti iz Srpske i FBiH se pridružili protestima u Srbiji protiv Rio Tinto kompanije
Djeca iz Republike Srpske paketićima obradovala 400 vršnjaka na Kosmetu Djeca iz Republike Srpske paketićima obradovala 400 vršnjaka na Kosmetu
Najčitanije
 • Lista 10 mobilnih telefona koji najviše zrače (FOTO)
  14h 32m
  0
 • Milanko Čobović prikuplja podatke za pisanje drugog dijela knjige "Rođeni da vječno žive"
  16h 57m
  0
 • Jake policijske snage na jugu Kosovske Mitrovice
  13h 19m
  0
 • Australija deportuje Đokovića iz zemlje
  2h 16m
  0
 • Tužilaštvo BiH odustalo od istrage protiv pet lica u slučaju "Tuzlanska kapija" (VIDEO)
  14h 41m
  0