Апел возачима на одговорно понашање

21.01.2021. 10:55
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује да сви учесници у саобраћају одговорним понашањем допринесу стању безбједности у саобраћају и тако заштите ученике основних и средњих школа, којима данас почиње настава у другом полугодишту.

Са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају, МУП упозорава возаче да брзину кретања возила у близини школа прилагоде законским ограничењима и поштују права првенства пјешака на пјешачким прелазима.

У зонама школа и урбаних подручја биће појачано присуство полиције, а надзираће се и регулисати саобраћај са акцентом на смањење брзине кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика, саопштено је из МУП-а.

Из Министарства просвјете и културе раније је потврђено да ће настава у другом полугодишту школске 2020/2021. године у основним и средњим школама у Републици Српској почети сутра, у складу са школским календаром.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарно удружење „Свети Сава“ из Пала организовало бесплатно скијање за дјецу Хуманитарно удружење „Свети Сава“ из Пала организовало бесплатно скијање за дјецу
Без положеног испита возио 111 на сат брже од ограничења Без положеног испита возио 111 на сат брже од ограничења
Сокочанин ухапшен због пријетњи суграђанину ватреним оружјем Сокочанин ухапшен због пријетњи суграђанину ватреним оружјем
Најчитаније
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  18h 28m
  11
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  15h 39m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  3h 21m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  14h 40m
  0
 • Хиљаде родитеља коцкају се животима дјеце
  3h 36m
  0