Апел возачима на одговорно понашање

21.01.2021. 10:55
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује да сви учесници у саобраћају одговорним понашањем допринесу стању безбједности у саобраћају и тако заштите ученике основних и средњих школа, којима данас почиње настава у другом полугодишту.

Са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају, МУП упозорава возаче да брзину кретања возила у близини школа прилагоде законским ограничењима и поштују права првенства пјешака на пјешачким прелазима.

У зонама школа и урбаних подручја биће појачано присуство полиције, а надзираће се и регулисати саобраћај са акцентом на смањење брзине кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика, саопштено је из МУП-а.

Из Министарства просвјете и културе раније је потврђено да ће настава у другом полугодишту школске 2020/2021. године у основним и средњим школама у Републици Српској почети сутра, у складу са школским календаром.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 59m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 53m
    0