Апел возачима на одговорно понашање

21.01.2021. 10:55
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апелује да сви учесници у саобраћају одговорним понашањем допринесу стању безбједности у саобраћају и тако заштите ученике основних и средњих школа, којима данас почиње настава у другом полугодишту.

Са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају, МУП упозорава возаче да брзину кретања возила у близини школа прилагоде законским ограничењима и поштују права првенства пјешака на пјешачким прелазима.

У зонама школа и урбаних подручја биће појачано присуство полиције, а надзираће се и регулисати саобраћај са акцентом на смањење брзине кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика, саопштено је из МУП-а.

Из Министарства просвјете и културе раније је потврђено да ће настава у другом полугодишту школске 2020/2021. године у основним и средњим школама у Републици Српској почети сутра, у складу са школским календаром.

Коментари 0
Повезане вијести
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  2h 11m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  14h 48m
  2
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  18h 36m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  23h 40m
  1
 • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
  18h 20m
  0