Apel vozačima na odgovorno ponašanje

21.01.2021. 10:55
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu stanju bezbjednosti u saobraćaju i tako zaštite učenike osnovnih i srednjih škola, kojima danas počinje nastava u drugom polugodištu.

Sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju, MUP upozorava vozače da brzinu kretanja vozila u blizini škola prilagode zakonskim ograničenjima i poštuju prava prvenstva pješaka na pješačkim prelazima.

U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policije, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika, saopšteno je iz MUP-a.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture ranije je potvrđeno da će nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj početi sutra, u skladu sa školskim kalendarom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policajci Srpske dobijaju novo zaduženje Policajci Srpske dobijaju novo zaduženje
Rogatičanin oštetio vrata na domu zdravlja Rogatičanin oštetio vrata na domu zdravlja
Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija
Najčitanije
 • Dimljeni kozji delikates sir Marka Nikolića iz Sokoca (FOTO)
  23h 9m
  0
 • U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno desetoro djece
  5h 59m
  1
 • Radnici Srpske zbog dugova ostali bez osiguranja
  10h 4m
  0
 • Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
  9h 5m
  0
 • Služen parastos za 24 svirepo ubijena srpska civila
  6h 44m
  2