Apel vozačima na odgovorno ponašanje

21.01.2021. 10:55
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu stanju bezbjednosti u saobraćaju i tako zaštite učenike osnovnih i srednjih škola, kojima danas počinje nastava u drugom polugodištu.

Sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju, MUP upozorava vozače da brzinu kretanja vozila u blizini škola prilagode zakonskim ograničenjima i poštuju prava prvenstva pješaka na pješačkim prelazima.

U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policije, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja vozila i omogućavanje bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika, saopšteno je iz MUP-a.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture ranije je potvrđeno da će nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj početi sutra, u skladu sa školskim kalendarom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta
Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju Prijavljeno da je vozač djetetu nudio novac i vožnju
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    23h 17m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    13h 32m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 7m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 54m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    19h 5m
    0