Арбиња донио радост Славији

11.11.2023. 19:05
0
ИЗВОР: sport.dc

Фудбалери Славије из Источног Сарајева савладали су у 15. колу м:тел Прве лиге Републике Српске Омарску 2:1.

Јасно је било и прије почетка да ово неће бити утакмица за фудбалске сладокусце. Лош терен, уз то натопљен кишом која је падала од синоћ онемогућио је нешто да се одигра. Била је то борбена игра, али не и конкретна.

Славија је имала апсолутну доминацију у посједу, Омарска се ограничила на чување гола, али из те лопте у ногама домаћи нису успјевали да направе много тога, све до 16. минуте када Никола Бјелош улази међу тројицу у казнени простор и пада, а судија Стефан Бокић показује на пенал. Стефан Арбиња је погодио за вођство Соколова, а Бјелош је остао ван терена да му се укаже помоћ. Пробао је да настави утакмицу, али је послије пар минута ипак видио да више не може и уступио је мјесто Стефану Радаковићу. Одмах након тога и гости мијењају, па на терен умјесто Душка Стојнића иде Марио Микић.

Након тога, биљежимо до краја полувремена двије прилике пред голом Николе Беговића. Прво је Слободан Вучинић оклијевао, није желио шутирати са врха казненог простора и из добре позиције и изгубио је лопту, а онда је и Стефан Арбиња пробио по страни, али лопта пролази паралелно са гол линијом и завршава на другој страни. Омарска, готово да није запријетила у првом полувремену. Тек, један млак покушај

Ведрана Панића, да се упише у статистику.

Успавано је кренуло и друго полувријеме, али се послије десетак минута игра распламсала. Све је кренуло од безобзирног старта Марија Микића на Мандићу уз саму аут линију, након чега долази до гужве, Ведран Панић прилази да каже коју, а од свега Стефан Бокић само показује жуте картоне Микићу и Мандићу.

Одмах након тога долази и први ударац гостију у оквир гола, али са веће удаљености није било проблема за Амара Сирћу. Одличну шансу Славија има у 58. минути утакмице. Послије прекида, лопта долази на другу стативу за Беширевића, он снажно шутира, одбрана Омарске пожртвовано реагује, затим и Арбиња шутира, ни он не успјева да пробаци лопту кроз одбрану гостију, а из трећег покушаја Стефан Радаковић шутира поред гола.

У 67. минути Славија долази до другог поготка, али на асистенцију Слободана Вукосава Стефан Бокић га поништава јер је лопта према мишљењу помоћног судије прешла гол-аут линију када је Дабић изводио корнер.

Одмах након тога Копања по десној страни бјежи одбрани Славије, шутира из прве тик поред гола, али свакако је Војо Зуровац сигнализирао офсајд, па је отишла и та шанса у неповрат. Средина другог полувремена и полазак према завршници утакмице апсолутно припада Омарској. Како је киша појачавала, тако је и екипа из Омарске појачавала своје нападе и вршила притисак на одбрану Славије. Добру шансу има Ковачевић, снажно шутира, али Стефан Радаковић у посљедњи тренутак болира тај ударац и лопта завршава у корнеру.

Држала је Омарска одбрану Славије  будном и двадесетак минута, али је одличном одбраном тим Бојана Регоје преживио кризне моменте у игри и онда се наградио другим поготком. У јеку напада Омарске, Махир Карић шаље употребљиву лопту за Стефана Арбињу који са играчем на леђима уноси лопту у казнени простор, а онда и погађа гол Николе Беговића за 2:0.Taj pogodak ријешио је и све на овој утакмици, до краја меча само је киша додатно појачавала, док од игре нисмо видјели готово ништа. Ипак, у судијској надокнади Славија поклања гол гостима. Милан Ковачевић је извео слободан ударац са центра, а Амар Сирћо у намјери да ухвати лопту, она пролази поред њега и завршава у мрежи за трачак наде гостију. Да је голманска туга голема, знао је и Сирћин ривал на другој страни, Никола Беговић, који је послије посљедњег судијског звиждука отрчао до чувара мреже Славије да му пружи ријеч подршке за овај кикс, који на његову срећу, није много коштао Соколове.

Славија – Омарска 2:1 (1:0)

СРЦ „Славија“

Гледалаца: 150

Судија: Стефан Бокић (Билећа)

Стријеци: 1:0 Арбиња 16п, 2:0 Арбиња 82, 2:1 Ковачевић 90+3

Жути картони: Мандић, Шупук (Славија), Микић, Здјелар (Омарска)

СЛАВИЈА: Сирћо, Беширевић, Поповић, Чворо, Дабић (од 90. Ашкраба), Бјелош (од 23. Радаковић), Крижевац (од 77. Шупук), Арбиња, Вучинић, Мандић, Карић

ОМАРСКА: Беговић, Здјелар, Сајак, Копања (од 84 Марин). , Панић (од 84. Батаз), Стојнић (од 26. Микић), Петковић, Нишић, Јовичић, Лајић (од 86. Тркуља), Ковачевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 34m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 2m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 8m
    0