Arbinja donio radost Slaviji

11.11.2023. 19:05
0
IZVOR: sport.dc

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva savladali su u 15. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske Omarsku 2:1.

Jasno je bilo i prije početka da ovo neće biti utakmica za fudbalske sladokusce. Loš teren, uz to natopljen kišom koja je padala od sinoć onemogućio je nešto da se odigra. Bila je to borbena igra, ali ne i konkretna.

Slavija je imala apsolutnu dominaciju u posjedu, Omarska se ograničila na čuvanje gola, ali iz te lopte u nogama domaći nisu uspjevali da naprave mnogo toga, sve do 16. minute kada Nikola Bjeloš ulazi među trojicu u kazneni prostor i pada, a sudija Stefan Bokić pokazuje na penal. Stefan Arbinja je pogodio za vođstvo Sokolova, a Bjeloš je ostao van terena da mu se ukaže pomoć. Probao je da nastavi utakmicu, ali je poslije par minuta ipak vidio da više ne može i ustupio je mjesto Stefanu Radakoviću. Odmah nakon toga i gosti mijenjaju, pa na teren umjesto Duška Stojnića ide Mario Mikić.

Nakon toga, bilježimo do kraja poluvremena dvije prilike pred golom Nikole Begovića. Prvo je Slobodan Vučinić oklijevao, nije želio šutirati sa vrha kaznenog prostora i iz dobre pozicije i izgubio je loptu, a onda je i Stefan Arbinja probio po strani, ali lopta prolazi paralelno sa gol linijom i završava na drugoj strani. Omarska, gotovo da nije zaprijetila u prvom poluvremenu. Tek, jedan mlak pokušaj

Vedrana Panića, da se upiše u statistiku.

Uspavano je krenulo i drugo poluvrijeme, ali se poslije desetak minuta igra rasplamsala. Sve je krenulo od bezobzirnog starta Marija Mikića na Mandiću uz samu aut liniju, nakon čega dolazi do gužve, Vedran Panić prilazi da kaže koju, a od svega Stefan Bokić samo pokazuje žute kartone Mikiću i Mandiću.

Odmah nakon toga dolazi i prvi udarac gostiju u okvir gola, ali sa veće udaljenosti nije bilo problema za Amara Sirću. Odličnu šansu Slavija ima u 58. minuti utakmice. Poslije prekida, lopta dolazi na drugu stativu za Beširevića, on snažno šutira, odbrana Omarske požrtvovano reaguje, zatim i Arbinja šutira, ni on ne uspjeva da probaci loptu kroz odbranu gostiju, a iz trećeg pokušaja Stefan Radaković šutira pored gola.

U 67. minuti Slavija dolazi do drugog pogotka, ali na asistenciju Slobodana Vukosava Stefan Bokić ga poništava jer je lopta prema mišljenju pomoćnog sudije prešla gol-aut liniju kada je Dabić izvodio korner.

Odmah nakon toga Kopanja po desnoj strani bježi odbrani Slavije, šutira iz prve tik pored gola, ali svakako je Vojo Zurovac signalizirao ofsajd, pa je otišla i ta šansa u nepovrat. Sredina drugog poluvremena i polazak prema završnici utakmice apsolutno pripada Omarskoj. Kako je kiša pojačavala, tako je i ekipa iz Omarske pojačavala svoje napade i vršila pritisak na odbranu Slavije. Dobru šansu ima Kovačević, snažno šutira, ali Stefan Radaković u posljednji trenutak bolira taj udarac i lopta završava u korneru.

Držala je Omarska odbranu Slavije  budnom i dvadesetak minuta, ali je odličnom odbranom tim Bojana Regoje preživio krizne momente u igri i onda se nagradio drugim pogotkom. U jeku napada Omarske, Mahir Karić šalje upotrebljivu loptu za Stefana Arbinju koji sa igračem na leđima unosi loptu u kazneni prostor, a onda i pogađa gol Nikole Begovića za 2:0.Taj pogodak riješio je i sve na ovoj utakmici, do kraja meča samo je kiša dodatno pojačavala, dok od igre nismo vidjeli gotovo ništa. Ipak, u sudijskoj nadoknadi Slavija poklanja gol gostima. Milan Kovačević je izveo slobodan udarac sa centra, a Amar Sirćo u namjeri da uhvati loptu, ona prolazi pored njega i završava u mreži za tračak nade gostiju. Da je golmanska tuga golema, znao je i Sirćin rival na drugoj strani, Nikola Begović, koji je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka otrčao do čuvara mreže Slavije da mu pruži riječ podrške za ovaj kiks, koji na njegovu sreću, nije mnogo koštao Sokolove.

Slavija – Omarska 2:1 (1:0)

SRC „Slavija“

Gledalaca: 150

Sudija: Stefan Bokić (Bileća)

Strijeci: 1:0 Arbinja 16p, 2:0 Arbinja 82, 2:1 Kovačević 90+3

Žuti kartoni: Mandić, Šupuk (Slavija), Mikić, Zdjelar (Omarska)

SLAVIJA: Sirćo, Beširević, Popović, Čvoro, Dabić (od 90. Aškraba), Bjeloš (od 23. Radaković), Križevac (od 77. Šupuk), Arbinja, Vučinić, Mandić, Karić

OMARSKA: Begović, Zdjelar, Sajak, Kopanja (od 84 Marin). , Panić (od 84. Bataz), Stojnić (od 26. Mikić), Petković, Nišić, Jovičić, Lajić (od 86. Trkulja), Kovačević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu
Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji
Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    16h 43m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    17h 58m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    23h 49m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    22h 16m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    13h 51m
    0