Асфалт стигао у Мркаље

30.08.2019. 19:05
0
ИЗВОР: СРНА

У фочанском селу Мркаљи у мјесној заједници Попов Мост асфалтиран је пут који ће мјештанима омогућити бољу комуникацију са остатком општине и боље услове за живот повратника на ово подручје.
Сеоски пут у Мркаљима дио је пута који води од Тјентишта до Маглића, преко Пријевора. Неријетко га користе и туристи који обилазе природне љепоте Националног парка "Сутјеска". 

Асфалтирање 800 метара пута заједно су финансирали мјештани, Министарство расељених особа и избјеглица Федерације БиХ, општина Фоча, федерална општина Ново Сарајево и Национални парк "Сутјеска". 

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да су у селу Мркаљи, гдје је прије рата било тридесетак домаћинстава, у послијератном периоду све куће обновљене, те да је асфалтирање пута гаранција одрживом повратку. 

-Наставићемо да подржавамо позитивне идеје мјештана- истакао је Машић. 

У селу Мркаљи тренутно живи десетак повратничких бошњачких породица, а мјештанин Асим Тахировић каже да ће им асфалтирање овог пута олакшати живот, посебно зими, те да ће сада моћи аутом до кућа. 

Мјештани планирају да у наредном периоду уз помоћ општине Фоча и других донатора уреде и преосталих пар стотина метара пута.

Коментари 0
Повезане вијести
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 30m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    16h 2m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    18h 46m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    14h 24m
    0
  • Данас Марковдан
    23h 12m
    0