Атлетичари „Гласинца“ међу најуспјешнијима у Српској

19.12.2022. 15:04
0
ИЗВОР: srna.rs

Соколачком Атлетском клубу „Гласинац“ и атлетичарима додијељене су четири награде и признања поводом јубилеја - 30 година постојања Атлетског савеза Републике, које су уручене на свечаној академији у Источном Новом Сарајеву, рекао је Срни тренер клуба Неђо Ђуровић.

Сокочанки Сари Лучић додијељено је признање као најбољој и најуспјешнијој млађој сениорки у овој години.

Ђуровић је додао да је Лучићева репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку у вис у овој години освојила четврто мјесто на Првенству Медитерана у атлетици до 23 године, прво мјесто у скоку у вис на традиционаном међународном атлетском митингу у Бару, три златне мадаље у скоку у вис, скоку у даљ и у трци на 100 метара са препонама на Првенству Српске за сениоре.

Марко Мемедовић из „Гласинца“ награђен је као најбољи у категорији старијих пионира, а његовом клупском колеги Алекси Бакмазу уручено је признање најбољег млађег пионира Српске за резултате остварене у овој години.

Тренер соколачког клуба подсјетио је да је Мемедовић у бацању копља био најбољи у категоријима млађи јуниори и старији пионири, док је Бакмаз је био првак БиХ и Републике Српске у скоку у вис у својој категорији, што је потврдио и недавно на почетку дворанских такмичења.

Ђуровић је изразио задовољство што се „Гласинац“, након што су сви резултати сумирани, и ове године нашао у самом врху најуспјешнијих спортских клубова у Републици Српској и што се по постигнутим резултатима ове године нашао на другом мјесту листе, иза бањалучког „Борца“ и требињског „Леотара“.

Према његовим ријечима Плакета поводом јубилеја, уручена је и предсједнику Скупштине Атлетског савеза Републике Српске Миливоју Јанковићу са Сокоца.

Атлетски клуб „Гласинац“ основан је 2000. године на Сокоцу и један је од успјешнијих у Републици Српској и БиХ према броју освојених медаља, рекордима у атлетским дисциплинама и учешћу на свим такмичењима од општинских до балканских.

Коментари 0
Повезане вијести
Атлетичарима "Гласинца" 19 медаља на Првенству Српске Атлетичарима "Гласинца" 19 медаља на Првенству Српске
Лука Кезуновић нови рекордер Српске Лука Кезуновић нови рекордер Српске
Соколац у суботу домаћин "Вечери атлетике 2021" Соколац у суботу домаћин "Вечери атлетике 2021"
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 53m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 7m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 57m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 22m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 55m
    0