Atletičari „Glasinca“ među najuspješnijima u Srpskoj

19.12.2022. 15:04
0
IZVOR: srna.rs

Sokolačkom Atletskom klubu „Glasinac“ i atletičarima dodijeljene su četiri nagrade i priznanja povodom jubileja - 30 godina postojanja Atletskog saveza Republike, koje su uručene na svečanoj akademiji u Istočnom Novom Sarajevu, rekao je Srni trener kluba Neđo Đurović.

Sokočanki Sari Lučić dodijeljeno je priznanje kao najboljoj i najuspješnijoj mlađoj seniorki u ovoj godini.

Đurović je dodao da je Lučićeva reprezentativka i šampionka Republike Srpske i BiH u skoku u vis u ovoj godini osvojila četvrto mjesto na Prvenstvu Mediterana u atletici do 23 godine, prvo mjesto u skoku u vis na tradicionanom međunarodnom atletskom mitingu u Baru, tri zlatne madalje u skoku u vis, skoku u dalj i u trci na 100 metara sa preponama na Prvenstvu Srpske za seniore.

Marko Memedović iz „Glasinca“ nagrađen je kao najbolji u kategoriji starijih pionira, a njegovom klupskom kolegi Aleksi Bakmazu uručeno je priznanje najboljeg mlađeg pionira Srpske za rezultate ostvarene u ovoj godini.

Trener sokolačkog kluba podsjetio je da je Memedović u bacanju koplja bio najbolji u kategorijima mlađi juniori i stariji pioniri, dok je Bakmaz je bio prvak BiH i Republike Srpske u skoku u vis u svojoj kategoriji, što je potvrdio i nedavno na početku dvoranskih takmičenja.

Đurović je izrazio zadovoljstvo što se „Glasinac“, nakon što su svi rezultati sumirani, i ove godine našao u samom vrhu najuspješnijih sportskih klubova u Republici Srpskoj i što se po postignutim rezultatima ove godine našao na drugom mjestu liste, iza banjalučkog „Borca“ i trebinjskog „Leotara“.

Prema njegovim riječima Plaketa povodom jubileja, uručena je i predsjedniku Skupštine Atletskog saveza Republike Srpske Milivoju Jankoviću sa Sokoca.

Atletski klub „Glasinac“ osnovan je 2000. godine na Sokocu i jedan je od uspješnijih u Republici Srpskoj i BiH prema broju osvojenih medalja, rekordima u atletskim disciplinama i učešću na svim takmičenjima od opštinskih do balkanskih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Luka Kezunović novi rekorder Srpske Luka Kezunović novi rekorder Srpske
Sokolac u subotu domaćin "Večeri atletike 2021" Sokolac u subotu domaćin "Večeri atletike 2021"
Sokočanka Sara Lučić jedanaesta u skoku uvis na Balkanu Sokočanka Sara Lučić jedanaesta u skoku uvis na Balkanu
Najčitanije
 • Dimljeni kozji delikates sir Marka Nikolića iz Sokoca (FOTO)
  22h 6m
  0
 • U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno desetoro djece
  4h 56m
  1
 • Radnici Srpske zbog dugova ostali bez osiguranja
  9h 1m
  0
 • Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
  8h 2m
  0
 • Služen parastos za 24 svirepo ubijena srpska civila
  5h 41m
  2