Atletičari „Glasinca“ među najuspješnijima u Srpskoj

19.12.2022. 15:04
0
IZVOR: srna.rs

Sokolačkom Atletskom klubu „Glasinac“ i atletičarima dodijeljene su četiri nagrade i priznanja povodom jubileja - 30 godina postojanja Atletskog saveza Republike, koje su uručene na svečanoj akademiji u Istočnom Novom Sarajevu, rekao je Srni trener kluba Neđo Đurović.

Sokočanki Sari Lučić dodijeljeno je priznanje kao najboljoj i najuspješnijoj mlađoj seniorki u ovoj godini.

Đurović je dodao da je Lučićeva reprezentativka i šampionka Republike Srpske i BiH u skoku u vis u ovoj godini osvojila četvrto mjesto na Prvenstvu Mediterana u atletici do 23 godine, prvo mjesto u skoku u vis na tradicionanom međunarodnom atletskom mitingu u Baru, tri zlatne madalje u skoku u vis, skoku u dalj i u trci na 100 metara sa preponama na Prvenstvu Srpske za seniore.

Marko Memedović iz „Glasinca“ nagrađen je kao najbolji u kategoriji starijih pionira, a njegovom klupskom kolegi Aleksi Bakmazu uručeno je priznanje najboljeg mlađeg pionira Srpske za rezultate ostvarene u ovoj godini.

Trener sokolačkog kluba podsjetio je da je Memedović u bacanju koplja bio najbolji u kategorijima mlađi juniori i stariji pioniri, dok je Bakmaz je bio prvak BiH i Republike Srpske u skoku u vis u svojoj kategoriji, što je potvrdio i nedavno na početku dvoranskih takmičenja.

Đurović je izrazio zadovoljstvo što se „Glasinac“, nakon što su svi rezultati sumirani, i ove godine našao u samom vrhu najuspješnijih sportskih klubova u Republici Srpskoj i što se po postignutim rezultatima ove godine našao na drugom mjestu liste, iza banjalučkog „Borca“ i trebinjskog „Leotara“.

Prema njegovim riječima Plaketa povodom jubileja, uručena je i predsjedniku Skupštine Atletskog saveza Republike Srpske Milivoju Jankoviću sa Sokoca.

Atletski klub „Glasinac“ osnovan je 2000. godine na Sokocu i jedan je od uspješnijih u Republici Srpskoj i BiH prema broju osvojenih medalja, rekordima u atletskim disciplinama i učešću na svim takmičenjima od opštinskih do balkanskih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Atletičarima "Glasinca" 19 medalja na Prvenstvu Srpske Atletičarima "Glasinca" 19 medalja na Prvenstvu Srpske
Luka Kezunović novi rekorder Srpske Luka Kezunović novi rekorder Srpske
Sokolac u subotu domaćin "Večeri atletike 2021" Sokolac u subotu domaćin "Večeri atletike 2021"
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  10h 9m
  2
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  8h 12m
  0
 • Lice teško povrijeđeno prilikom slijetanja vozila sa kolovoza na putu Podromanija-Rogatica
  14h 28m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  8h 59m
  2
 • Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
  14h 21m
  1