Бабаљ: Ћосић и Вујичић да упуте јавно извињење грађанима Источног Сарајева, Српске и Србије

02.09.2024. 13:14
5
ИЗВОР: katera.news

Шеф Клуба посланика СДС-ПДП у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дарко Бабаљ одржао је данас у Источној Илиџи конференцију за новинаре, на којој се дотакао, како каже, немилог догађаја који се десио у Источном Сарајеву.

- Кажем немилог, јер се политика, по ко зна који пут, умијешала у спорт. Желим да напоменем и упознам јавност са тим да БиХ није признала тзв. Косово и што се тиче политике, политичара и стања у друштву БиХ, то је за нас саставни дио Србије – рекао је он.

Интонирање химне тзв. Косова на Тргу Републике Србије Бабаљ је окарактерисао почетничком, непромишљеном и скандалозном грешком градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића и посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослава Вујичића.

- Оно што су они урадили и приредили грађанима Српског/Источног Сарајева је, у најмању руку, за велику осуду. Иза оног што су урадили, стајање при интонирању химне тзв. Косова и додјељивање медаља спортистима из тзв. Косова, никако не стоје грађани Српског/Источног Сарајева и Републике Српске – нагласио је Бабаљ.

С обзиром на тежак положај Срба на Косову, Бабаљ је упутио велику подршку, а Ћосићу и Вујичићу поручио да грађани Српског/Источног Сарајева, Републике Српске и Србије, као и предсједник Републике Србије Александар Вучић заслужују, најмање, јавно извињење.

- Српски народ у овом тренутку није у доброј позицији што се тиче Косова и Метохије и сви смо тога свјесни. Ми, из Републике Српске, умјесто да им будемо подршка, овим чином поједини људи су на Тргу Републике Србије показали како и шта мисле о стању на КиМ – јасан је Бабаљ.

Он је коментарисао и саопштење градоначелника Ћосића о поменутом догађају, истичући да спортисти треба да се баве спортом, а политичари да процјењују да ли ће својим поступком урадити нешто негативно по свој народ.

- Овом приликом Ћосић и Вујичић су урадили нешто негативно по народ Републике Српске – категоричан је он.

Он се осврнуо и на возача четвороточкашем на којем је била истакнута ратна застава такозване Армије БиХ и честитао полицији Републике Српске која га је прекршајно казнила, оцијенивши да у таквим ситуацијама увијек треба тако реаговати.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 02.09.2024. 22:32
    Babalju tisi Kralj svi za Babaljaaaaaaaa
  • Generic placeholder image
    Боћа ПФЦ 02.09.2024. 20:56
    Од свих набројаних само се не треба вучићу извињавати јер и он сам постепено признаје Косово и Метохију. Још само није потписао. (Да ми знамо)
  • Generic placeholder image
    Narod 02.09.2024. 17:24
    Vujičić sve radi da dobije izbore dobile malo sutra svi za MARINKA
  • Generic placeholder image
    Marijana 02.09.2024. 17:23
    Bas me zanima sta ce reci Cosic i Vujicic. Ovim su pokazali da su prodane duse.
  • Generic placeholder image
    Предатор 02.09.2024. 13:34
    Нови предизборни црвене секте: косове репубљик
Повезане вијести
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву
Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета Витомир Митрић: Језик луткарства је језик свих народа свијета
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0