Babalj: Ćosić i Vujičić da upute javno izvinjenje građanima Istočnog Sarajeva, Srpske i Srbije

02.09.2024. 13:14
5
IZVOR: katera.news

Šef Kluba poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj održao je danas u Istočnoj Ilidži konferenciju za novinare, na kojoj se dotakao, kako kaže, nemilog događaja koji se desio u Istočnom Sarajevu.

- Kažem nemilog, jer se politika, po ko zna koji put, umiješala u sport. Želim da napomenem i upoznam javnost sa tim da BiH nije priznala tzv. Kosovo i što se tiče politike, političara i stanja u društvu BiH, to je za nas sastavni dio Srbije – rekao je on.

Intoniranje himne tzv. Kosova na Trgu Republike Srbije Babalj je okarakterisao početničkom, nepromišljenom i skandaloznom greškom gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslava Vujičića.

- Ono što su oni uradili i priredili građanima Srpskog/Istočnog Sarajeva je, u najmanju ruku, za veliku osudu. Iza onog što su uradili, stajanje pri intoniranju himne tzv. Kosova i dodjeljivanje medalja sportistima iz tzv. Kosova, nikako ne stoje građani Srpskog/Istočnog Sarajeva i Republike Srpske – naglasio je Babalj.

S obzirom na težak položaj Srba na Kosovu, Babalj je uputio veliku podršku, a Ćosiću i Vujičiću poručio da građani Srpskog/Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i Srbije, kao i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zaslužuju, najmanje, javno izvinjenje.

- Srpski narod u ovom trenutku nije u dobroj poziciji što se tiče Kosova i Metohije i svi smo toga svjesni. Mi, iz Republike Srpske, umjesto da im budemo podrška, ovim činom pojedini ljudi su na Trgu Republike Srbije pokazali kako i šta misle o stanju na KiM – jasan je Babalj.

On je komentarisao i saopštenje gradonačelnika Ćosića o pomenutom događaju, ističući da sportisti treba da se bave sportom, a političari da procjenjuju da li će svojim postupkom uraditi nešto negativno po svoj narod.

- Ovom prilikom Ćosić i Vujičić su uradili nešto negativno po narod Republike Srpske – kategoričan je on.

On se osvrnuo i na vozača četvorotočkašem na kojem je bila istaknuta ratna zastava takozvane Armije BiH i čestitao policiji Republike Srpske koja ga je prekršajno kaznila, ocijenivši da u takvim situacijama uvijek treba tako reagovati.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 02.09.2024. 22:32
    Babalju tisi Kralj svi za Babaljaaaaaaaa
  • Generic placeholder image
    Boća PFC 02.09.2024. 20:56
    Od svih nabrojanih samo se ne treba vučiću izvinjavati jer i on sam postepeno priznaje Kosovo i Metohiju. Još samo nije potpisao. (Da mi znamo)
  • Generic placeholder image
    Narod 02.09.2024. 17:24
    Vujičić sve radi da dobije izbore dobile malo sutra svi za MARINKA
  • Generic placeholder image
    Marijana 02.09.2024. 17:23
    Bas me zanima sta ce reci Cosic i Vujicic. Ovim su pokazali da su prodane duse.
  • Generic placeholder image
    Predator 02.09.2024. 13:34
    Novi predizborni crvene sekte: kosove republjik
Povezane vijesti
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 4m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 46m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 14m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 35m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 44m
    0