Бабаљ: Додик угостио Милановића на годишњицу прогона Срба из западнокрајишких општина

14.09.2022. 14:58
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ, прокоментарисао је посјету предсједника Хрватске Зорана Милановића српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Бабаљ је подсјетио да је јуче у Јајцу навршено 27 година од прогона 120.000 Срба из западнокрајишких општина, те да је јучерашњи говорник у том граду био управо Зоран Милановић.

- Сјећаш ли се, Милораде, да су ових септембарских дана прије 27 година снаге Хрватске војске, ХВО-а, такозване Армије БиХ и НАТО-а, окупирале 13 западнокрајишких општина и протјерале 120.000 Срба са подручја Дрвара, Шипова, Јајца, Петроваца, Крупе и Кључа - упитао је Бабаљ.

Бабаљ је поручио Милораду Додику да треба да га буде срамота што је баш на дан обиљежавања годишњице акције „Маестрал“, у којој је више од 120.000 Срба протјерано са својих огњишта, угостио хрватског предсједника, који је претходно у Јајцу прославио етничко чишћење Срба из западнокрајишких општина.

- Милораде, зар те није срамота, да на овај датум, који је болан за Србе, примаш у госте, и то на свом приватном имању, домаћински, хрватског предсједника који је у твоје село стигао директно са обиљежавања годишњице српског страдања и српске несреће, коју су узроковали управо твоји пријатељи - оштро је запитао Бабаљ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Миличевић: Рачун СДС-а је угашен Миличевић: Рачун СДС-а је угашен
Најчитаније
 • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
  6h 25m
  6
 • Годишњица страдања Милице Ракић
  6h 25m
  0
 • Посни роштиљ од кромпира
  21h 22m
  0
 • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
  21h 27m
  0
 • Српска легализује исплату плате у коверти
  20h 6m
  2