Бабаљ: Додик угостио Милановића на годишњицу прогона Срба из западнокрајишких општина

14.09.2022. 14:58
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ, прокоментарисао је посјету предсједника Хрватске Зорана Милановића српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Бабаљ је подсјетио да је јуче у Јајцу навршено 27 година од прогона 120.000 Срба из западнокрајишких општина, те да је јучерашњи говорник у том граду био управо Зоран Милановић.

- Сјећаш ли се, Милораде, да су ових септембарских дана прије 27 година снаге Хрватске војске, ХВО-а, такозване Армије БиХ и НАТО-а, окупирале 13 западнокрајишких општина и протјерале 120.000 Срба са подручја Дрвара, Шипова, Јајца, Петроваца, Крупе и Кључа - упитао је Бабаљ.

Бабаљ је поручио Милораду Додику да треба да га буде срамота што је баш на дан обиљежавања годишњице акције „Маестрал“, у којој је више од 120.000 Срба протјерано са својих огњишта, угостио хрватског предсједника, који је претходно у Јајцу прославио етничко чишћење Срба из западнокрајишких општина.

- Милораде, зар те није срамота, да на овај датум, који је болан за Србе, примаш у госте, и то на свом приватном имању, домаћински, хрватског предсједника који је у твоје село стигао директно са обиљежавања годишњице српског страдања и српске несреће, коју су узроковали управо твоји пријатељи - оштро је запитао Бабаљ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    4h 36m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    17h 13m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    21h 1m
    0
  • Крађа у Палама
    2h 54m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    20h 45m
    0