Бабаљ: Додик угостио Милановића на годишњицу прогона Срба из западнокрајишких општина

14.09.2022. 14:58
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ, прокоментарисао је посјету предсједника Хрватске Зорана Милановића српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Бабаљ је подсјетио да је јуче у Јајцу навршено 27 година од прогона 120.000 Срба из западнокрајишких општина, те да је јучерашњи говорник у том граду био управо Зоран Милановић.

- Сјећаш ли се, Милораде, да су ових септембарских дана прије 27 година снаге Хрватске војске, ХВО-а, такозване Армије БиХ и НАТО-а, окупирале 13 западнокрајишких општина и протјерале 120.000 Срба са подручја Дрвара, Шипова, Јајца, Петроваца, Крупе и Кључа - упитао је Бабаљ.

Бабаљ је поручио Милораду Додику да треба да га буде срамота што је баш на дан обиљежавања годишњице акције „Маестрал“, у којој је више од 120.000 Срба протјерано са својих огњишта, угостио хрватског предсједника, који је претходно у Јајцу прославио етничко чишћење Срба из западнокрајишких општина.

- Милораде, зар те није срамота, да на овај датум, који је болан за Србе, примаш у госте, и то на свом приватном имању, домаћински, хрватског предсједника који је у твоје село стигао директно са обиљежавања годишњице српског страдања и српске несреће, коју су узроковали управо твоји пријатељи - оштро је запитао Бабаљ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО) Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО)
СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“ СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“
Бабаљ: Присуствоваћу скупу наде 26. маја у Београду Бабаљ: Присуствоваћу скупу наде 26. маја у Београду
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  14h 12m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  12h 31m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  14h 36m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  16h 2m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  7h 35m
  0