Бабаљ: Додик угостио Милановића на годишњицу прогона Срба из западнокрајишких општина

14.09.2022. 14:58
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ, прокоментарисао је посјету предсједника Хрватске Зорана Милановића српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Бабаљ је подсјетио да је јуче у Јајцу навршено 27 година од прогона 120.000 Срба из западнокрајишких општина, те да је јучерашњи говорник у том граду био управо Зоран Милановић.

- Сјећаш ли се, Милораде, да су ових септембарских дана прије 27 година снаге Хрватске војске, ХВО-а, такозване Армије БиХ и НАТО-а, окупирале 13 западнокрајишких општина и протјерале 120.000 Срба са подручја Дрвара, Шипова, Јајца, Петроваца, Крупе и Кључа - упитао је Бабаљ.

Бабаљ је поручио Милораду Додику да треба да га буде срамота што је баш на дан обиљежавања годишњице акције „Маестрал“, у којој је више од 120.000 Срба протјерано са својих огњишта, угостио хрватског предсједника, који је претходно у Јајцу прославио етничко чишћење Срба из западнокрајишких општина.

- Милораде, зар те није срамота, да на овај датум, који је болан за Србе, примаш у госте, и то на свом приватном имању, домаћински, хрватског предсједника који је у твоје село стигао директно са обиљежавања годишњице српског страдања и српске несреће, коју су узроковали управо твоји пријатељи - оштро је запитао Бабаљ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 16m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 15m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 51m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 12m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 55m
    9