Бабаљ: Дошао је крај ненародном режиму

30.09.2022. 10:34
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за Парламент БиХ рекао је да је потпуно увјерен, више него икада до сада, да је коначно дошао крај ненародном режиму који већ дугих 16-17 година пустоши Републику Српску.

- Остаје нам још само да у недјељу, 2. октобра, потврдимо њихов крај и дефинитивно кажемо збогом криминалу, лажима, преварама, урушавању школства, здравства, привреде, индустрије, дугогодишњем понижавању демобилисаних бораца, приватизацији наше отаџбине - рекао је Бабаљ.

Он поручује да нема више продаје наше очевине, наших природних добара, уништавања наших предузећа, будућности наше дјеце.

- Нема више повлачења виталног националног интереса зарад хрватских циљева. Дугих 17 година је одлазећи режим манипулисао народом, плашио га,  раздвајао, свађао брата са братом, комшију са комшијом. Свједочили смо енормном богаћењу појединаца из режима, њихових породица, кумова, слушали о криминалним трансакцијама, злоупотреби државних ресурса, извлачењу новца из државне касе, куповини вила и станова у Бечу, Москви - подсјетио је Бабаљ.

Свједочили смо, истиче он и велеиздаји кроз продају Јасеновачке грађе, велеиздаји која је почињена цијелом српском националном бићу.

- А то је само једна од велеиздаја коју је одлазећи режим чинио протеклих година. Сјетимо се само Прудског споразума, којим је Милорад Додик договорио подјелу БиХ на регије. Тим споразумом и потписом Милорада Додика, наше Српско Сарајево требало је да буде укинуто. Да буде укинут мој град, наш град херој, за који су гинули моји сарајевски саборци - подсјећа Бабаљ и додаје:

- Нећемо заборавити ни силне године лажи и превара, потписивање АНП, окретања леђа Србији и Александру Вучићу, предсједнику Србије, али и дружење и банчење са предсједником Хрватске, на дан када су снаге Хрватске војске, ХВО-а, такозване Армије БиХ и НАТО-а, окупирале 13 западнокрајишких општина, убиле стотине и протјерале 120.000 Срба са подручја Дрвара, Шипова, Јајца, Петроваца, Крупе и Кључа. Нема заборава у недјељу, када одлучујете о својој и судбини своје дјеце – наглашава он.

Бабаљ поручује да никада више нећемо дозволити да удари брата на брата, друг на друга, што је упорно радио режим свих претходних година.

- Нема више пријетњи и уцјена, нема више страха! Вријеме је за обнову Републике Српске. За сваку мајку, борца, радника, пензионера! За сваког просвјетног и здравственог радника! За сваког ученика и студента генерације. Вријеме је за истинске вриједности за које смо се борили. Дужни смо то пред гробовима наших најмилијих на Малом Зејтинлику и широм Републике Српске. Зато, драги моји саборци у борби против ненародног режима, поштени мој народе, добронамјерни људи, моје српске патриоте, изађите на изборе 2. октобра - апелује Бабаљ.

Бабаљ је грађане Српске позвао да кажу НЕ ненародном режиму.

- Глас дајте онима који ће вас цијенити, онима који препознају бољу будућност свог народа, онима који ће да раде боље, искреније, праведније и у складу са законом. Дајте свој глас људима који ће се борити да ваша дјеца не иду у бијели свијет и који ће учинити све да се ваша дјеца врате својој кући! Глас дајте за боље образовање, за веће плате у здравству, за системско рјешавање статуса бораца. Глас дајте праву и правди, онима који вас неће усцјењивати, понижавати и дијелити вам милостињу - рекао је Бабаљ и поручио:

- Зато, 2. октобра гласајте за Јелену Тривић, предсједницу Републике Српске и Мирка Шаровића, српског члана Предсједништва БиХ! Знам да можемо боље. И живјећемо боље – закључио је он.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 36m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 50m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 40m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 5m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 55m
    0