Бабаљ: "Господо, смањите софтвере, а појачајте мало борце"

09.02.2022. 14:01
0
ИЗВОР: Катера

Дарко Бабаљ, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске истакао је да на буџет од 3.5 милијарде КМ Влада Републике Српске за борачку популацију издваја 10 милиона КМ.

- То је срамота. Улаже се 100 милиона КМ у софтвере, а шта нам ти софтвери доносе? Господо, ајмо мало смањити софтвере, а мало појачати борце – истакао је Бабаљ.

Он је појаснио да седамдесет хиљада бораца прве категорије од државе добије 150-170 КМ годишње, те да се, према  његовим ријечима, десет милиона КМ одваја за борце, а буџет предсједнице Републике Српске износи десет милиона КМ.

Бабаљ каже да ће се од све и једног политичара чути да је срамота што су борци у оваквом положају, али да се не ради ништа.

- Додик једном рече како се „у Републици Српској добро живи и да су борци у добром положају и немају шта пуно да траже јер прије нису имали ништа“. Ја њега питам шта то има борац прве категорије који је стварао Републику Српску? Загарантовано право борца је било 480 КМ неке 2012. године и то му је право узето. 200 хиљада бораца је данас на евиденцији и чека на нас политичаре да ријешимо њихов проблем – поручио је Бабаљ.

Посланик СДС Бабаљ каже да борац хоће да има мјесечно 10 КМ или минимално 5 КМ по мјесецу учешћа у рату.

- Од рата је прошло 25 година и ако нисмо у стању након 25 година у приоритет ставити рјешавање људи који су створили Републику Српску онда не знам шта више да причамо.  Ја причам о рјешавању статуса за 70 хиљада људи прве категорије. Влада мора рећи шта су приоритети. А борачка популација мора бити у врху приоритета – закључио је Бабаљ.  

Коментари 0
Повезане вијести
Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима
Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ...
Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 51m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 35m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 48m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 2m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 54m
    0