Бабаљ и Босић предложили измјене закона о ПДВ-у којим се помаже привреди

05.07.2023. 12:47
1
ИЗВОР: katera.news

Предложене измјене закона о Порезу на додатну вриједност, по приједлогу посланика СДС у Представничком дому Парамента БиХ Дарка Бабаља и Младена Босића, предвиђају да се ПДВ плаћа посљедњег дана у мјесецу, а не 10. у мјесецу као што је сада случај.

Такође, измјене Закона о ПДВ-у БиХ предвиђају повећање прага за обавезну регистрацију са постојећих 50.000 на 100.000 КМ.

Предлагачи су навели да је разлог за доношење закона садржан у истакнутој потреби пореских обвезника да им се омогући примјерен рок у којем су обавезни поднијети пореску пријаву.

Појашњавају и да је разлог за повећање границе за регистрацију пореских обвезника са 50.000 КМ на 100.000 КМ очигледна потреба, с обзиром на инфлаторна кретања и повећања цијена роба и услуга у протеклом периоду, као и предвиђања економских кретања за наредни период.

Посланик СДС Дарко Бабаљ је истакао да су за овај приједог Удружење послодаваца у ФБиХ и Унија послодаваца Републике Српске дали своју подршку као и да се нада да ће Представнички дом Парламента БиХ данас усвојити овај приједлог СДС-а јер је он у користи привреде читаве земље.             

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 05.07.2023. 14:22
    2Б је чудо невиђено, а са Требевића се све јасније сагледава!
Повезане вијести
Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима
Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ...
Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 53m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 49m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 53m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 46m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 37m
    0