Babalj i Bosić predložili izmjene zakona o PDV-u kojim se pomaže privredi

05.07.2023. 12:47
1
IZVOR: katera.news

Predložene izmjene zakona o Porezu na dodatnu vrijednost, po prijedlogu poslanika SDS u Predstavničkom domu Paramenta BiH Darka Babalja i Mladena Bosića, predviđaju da se PDV plaća posljednjeg dana u mjesecu, a ne 10. u mjesecu kao što je sada slučaj.

Takođe, izmjene Zakona o PDV-u BiH predviđaju povećanje praga za obaveznu registraciju sa postojećih 50.000 na 100.000 KM.

Predlagači su naveli da je razlog za donošenje zakona sadržan u istaknutoj potrebi poreskih obveznika da im se omogući primjeren rok u kojem su obavezni podnijeti poresku prijavu.

Pojašnjavaju i da je razlog za povećanje granice za registraciju poreskih obveznika sa 50.000 KM na 100.000 KM očigledna potreba, s obzirom na inflatorna kretanja i povećanja cijena roba i usluga u proteklom periodu, kao i predviđanja ekonomskih kretanja za naredni period.

Poslanik SDS Darko Babalj je istakao da su za ovaj prijedog Udruženje poslodavaca u FBiH i Unija poslodavaca Republike Srpske dali svoju podršku kao i da se nada da će Predstavnički dom Parlamenta BiH danas usvojiti ovaj prijedlog SDS-a jer je on u koristi privrede čitave zemlje.             

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 05.07.2023. 14:22
    2B je čudo neviđeno, a sa Trebevića se sve jasnije sagledava!
Povezane vijesti
Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima
Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate PDV Zoranu Tegeltiji Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate ...
Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    20h 26m
    13
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    3h 21m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    7h 26m
    0
  • Preminula Vera Grgić
    2h 37m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    7h 30m
    2