Бабаљ: МУП РС и СИПА да формирају предмет „Изградња болнице у Источном Сарајеву!“ (ВИДЕО)

25.06.2020. 14:17
0
ИЗВОР: IS Radio/OSM

- СНСД и Милорад Додик не само да немају апсолутну власт већ се пуно шепуре да имају подршку народа, а у ствари то није тако. Сајт Централне изборне комисије каже да за њих гласа 220 хиљада гласова, а за Милорада Додика гласа 300 хиљада од милион и сто хиљада бирача. То није апсолутна власт добијена од народа. Рјешење за проблем куповине посланика је измјена Изборног закона којом би мандат припадао партији а не посланику - каже Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у НС епублике Српске.

Гостујући у емисији „Лице нације“ ОСМ Телевизије, Бабаљ је истакао да данас Милорад Додик не може наређивати Игору Радојичићу шта ће радити јер Радојичић управља Бања Луком, те да Додик нема контролу над градовима Републике Српске. Додик не влада ни једним великом градом у Републици Српској, тврди ово Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у НСРС.

- Додика ће срушити прелетачи, које је управо СНСД створио као негативну политичку појаву у Српској - рекао је Бабаљ.

- У Бањалуци Милорад Додик и Игор Радојичић немају исти језик. Зна се да Додик не може утицати и одређивати Радојичићу шта ће бити у Бањалуци. У Приједору СНСД нема власт, у том граду власт има Марко Павић. Бијељином и даље руководи Мићо Мићић који је на ту позицију дошао захваљујући СДС-у. Добојем и даље управља Обрен Петровић, који је такође, ту захваљујући гласовима СДС-а. И имате Источно Сарајево, којим управљају СДС и ПДП. Свака теза да Милорад Додик и СНСД имају апсолутну власт је манипулаторска теза управо СНСД-а - каже Бабаљ, додајући да је систем који је створио СНСД пријети основној ћелији друштва, а то је породица.

Бабаљ каже да су образовни и здравствени системи у Српској на кољенима. Примјер за то је тврди Бабаљ, Болница „Србија“, чији менаџмент је дозволио да стручни и едуковани љекари напуштају ту здравствену установу и одлазе у ФБиХ да раде.

- Наши љекари раде за дупло мање плате него њихове колеге у Федерацији. Нашим љекарима се годинама нису уплаћивали порези и доприноси. Истакнути специјалисти су нам отишли јер се о њима не води рачуна. А онда виде и сумњиве набавке апарата који на тржишту коштају 3. 000 долара, а неко их прода Болници „Србија“ за 55. 000 КМ. Највећи безобразлук се огледа у томе што људи које се баве тим сумњивим набавкама имају храбрости да се кандидују на најодговорније позиције - рекао је Бабаљ.

Бабаљ истиче да ће се управо СДС борити против таквих кандидата, који су на овај начин омаловажили љекарску струку.

Гостујући у емисији „Лице нације“ Бабаљ је позвао и МУП РС, СИПУ и остале истражне органе да, како је истакао, формирају предмет „Изградња болнице у Источном Сарајеву“. Бабаљ тврди да је од 54 милиона КМ, колико је утрошено у изградњу Болнице „Србија“, више од 20 милиона утрошено ненамјенски, те затражио и кривичну одговорност.

- То је лоповлук невиђених размјера. Да је 10. 000 квадрата плаћано двије хиљаде марака,  то је 20 милиона марака. Да су и 10 милиона платили апарате, а и то је упитно, јер ево сада стално купују нове апарате, осталих 25 милиона је нестало у нечијим приватним џеповима - тврди Бабаљ.

Он истиче да се управо тих 25 милиона КМ могло наћи данас на рачуну Владе РС за помоћ привреди, како Српска не би била пред економским колапсом.

Бабаљ је истакао да ће СДС ускоро изаћи пред грађане Источног Сарајева са свеобухватним програмом и плановима које би требало реализовати у наредном периоду.

- Ми из СДС-а боримо се да свака мајка своје дијете школује у најбољем систему, да мајка не стријепи кад пусти своје дијете на улицу, кад мајка одведе дијете у здравствену установу не стријепи да ли тај човјек који је примио дијете зна да ради свој посао, те да нам најбољи кадрови не одлазе - закључио је Бабаљ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    21h 42m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    21h 13m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 29m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    13h 24m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    21h 36m
    0