Babalj: MUP RS i SIPA da formiraju predmet „Izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu!“ (VIDEO)

25.06.2020. 14:17
0
IZVOR: IS Radio/OSM

- SNSD i Milorad Dodik ne samo da nemaju apsolutnu vlast već se puno šepure da imaju podršku naroda, a u stvari to nije tako. Sajt Centralne izborne komisije kaže da za njih glasa 220 hiljada glasova, a za Milorada Dodika glasa 300 hiljada od milion i sto hiljada birača. To nije apsolutna vlast dobijena od naroda. Rješenje za problem kupovine poslanika je izmjena Izbornog zakona kojom bi mandat pripadao partiji a ne poslaniku - kaže Darko Babalj, poslanik SDS-a u NS epublike Srpske.

Gostujući u emisiji „Lice nacije“ OSM Televizije, Babalj je istakao da danas Milorad Dodik ne može naređivati Igoru Radojičiću šta će raditi jer Radojičić upravlja Banja Lukom, te da Dodik nema kontrolu nad gradovima Republike Srpske. Dodik ne vlada ni jednim velikom gradom u Republici Srpskoj, tvrdi ovo Darko Babalj, poslanik SDS-a u NSRS.

- Dodika će srušiti preletači, koje je upravo SNSD stvorio kao negativnu političku pojavu u Srpskoj - rekao je Babalj.

- U Banjaluci Milorad Dodik i Igor Radojičić nemaju isti jezik. Zna se da Dodik ne može uticati i određivati Radojičiću šta će biti u Banjaluci. U Prijedoru SNSD nema vlast, u tom gradu vlast ima Marko Pavić. Bijeljinom i dalje rukovodi Mićo Mićić koji je na tu poziciju došao zahvaljujući SDS-u. Dobojem i dalje upravlja Obren Petrović, koji je takođe, tu zahvaljujući glasovima SDS-a. I imate Istočno Sarajevo, kojim upravljaju SDS i PDP. Svaka teza da Milorad Dodik i SNSD imaju apsolutnu vlast je manipulatorska teza upravo SNSD-a - kaže Babalj, dodajući da je sistem koji je stvorio SNSD prijeti osnovnoj ćeliji društva, a to je porodica.

Babalj kaže da su obrazovni i zdravstveni sistemi u Srpskoj na koljenima. Primjer za to je tvrdi Babalj, Bolnica „Srbija“, čiji menadžment je dozvolio da stručni i edukovani ljekari napuštaju tu zdravstvenu ustanovu i odlaze u FBiH da rade.

- Naši ljekari rade za duplo manje plate nego njihove kolege u Federaciji. Našim ljekarima se godinama nisu uplaćivali porezi i doprinosi. Istaknuti specijalisti su nam otišli jer se o njima ne vodi računa. A onda vide i sumnjive nabavke aparata koji na tržištu koštaju 3. 000 dolara, a neko ih proda Bolnici „Srbija“ za 55. 000 KM. Najveći bezobrazluk se ogleda u tome što ljudi koje se bave tim sumnjivim nabavkama imaju hrabrosti da se kandiduju na najodgovornije pozicije - rekao je Babalj.

Babalj ističe da će se upravo SDS boriti protiv takvih kandidata, koji su na ovaj način omalovažili ljekarsku struku.

Gostujući u emisiji „Lice nacije“ Babalj je pozvao i MUP RS, SIPU i ostale istražne organe da, kako je istakao, formiraju predmet „Izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu“. Babalj tvrdi da je od 54 miliona KM, koliko je utrošeno u izgradnju Bolnice „Srbija“, više od 20 miliona utrošeno nenamjenski, te zatražio i krivičnu odgovornost.

- To je lopovluk neviđenih razmjera. Da je 10. 000 kvadrata plaćano dvije hiljade maraka,  to je 20 miliona maraka. Da su i 10 miliona platili aparate, a i to je upitno, jer evo sada stalno kupuju nove aparate, ostalih 25 miliona je nestalo u nečijim privatnim džepovima - tvrdi Babalj.

On ističe da se upravo tih 25 miliona KM moglo naći danas na računu Vlade RS za pomoć privredi, kako Srpska ne bi bila pred ekonomskim kolapsom.

Babalj je istakao da će SDS uskoro izaći pred građane Istočnog Sarajeva sa sveobuhvatnim programom i planovima koje bi trebalo realizovati u narednom periodu.

- Mi iz SDS-a borimo se da svaka majka svoje dijete školuje u najboljem sistemu, da majka ne strijepi kad pusti svoje dijete na ulicu, kad majka odvede dijete u zdravstvenu ustanovu ne strijepi da li taj čovjek koji je primio dijete zna da radi svoj posao, te da nam najbolji kadrovi ne odlaze - zaključio je Babalj.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    17h 19m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    22h 52m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    23h 44m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    2h 52m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    23h 49m
    0