Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)

06.12.2022. 14:43
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Посланик СДС-а у Народној скупштини Дарко Бабаљ изнио је нова сазнања о сада већ контроверзном избору српских делегата у Дом народа БиХ, међу којима и оно да је један посланик владајуће коалиције у Републици Српској гласао за листу СДС.

Бабаљ је подсјетио да СДС има 13 посланика и имала је свог кандидата за Дом народа.

– Тај кандидат СДС добио је 16 гласова. Значи, три гласа је добио мимо СДС-а. Ради коректности треба да кажемо да је господин Вукановић био 14. глас. И опет ради коректности, 15. глас је био једног члана СДП-а. А, 16. глас је дошао од незнаног јунака – рекао је Бабаљ за ФТВ.

Што се тиче ПДП-а, каже да је према његовим информацијама, до пред само гласање њихова листа имала обезбијеђених 15 гласова, што је довољно за једног делегата у Дому народа БиХ.

– Ја могу рећи да је сасвим легитимно било борити се за глас. Начин на који смо ми, као СДС, добили 16 гласова је управо био начин који сам вам рекао. И ту нема ништа спорно. С друге стране, од 15 гласова које је требало да добије ПДП, очито да су нестала три гласа. И одмах да кажем да је било људи из власти у Српској, не један, било их је мало више, који су јако незадовољни стањем у Републици Српској и јако незадовољни ситуацијиом, да су у неким инсинуацијама они били исто тако расположени да гласају за листу ПДП и листу СДС. Оно што је сигурно, ми из СДС-а смо добили један глас из владајуће коалиције. СДС је, за разлику од претходних изборних процеса, остала на том броју 13, није било издаје, и како се у народу слови "папака",, чиме смо показали озбиљност и јединство политичке партије којој ја припадам – изјавио је Бабаљ.

Видео-снимак гостовања Дарка Бабаља, посланик СДС у Парламенту БиХ, погледајте ОВДЈЕ

Подсјећамо, након што је ЦИК признала спорни глас за листу ПДП, њихова и листа СНСД сада имају по 12 гласова народних посланика. Ако Суд БиХ не одлучи другачије, жријебањем ће бити одлучено да ли ће СНСД добити четвртог, или опозиција (ПДП) другог делегата од пет српских у Дому народа БиХ.

Пише: Слободан Попадић

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Www 07.12.2022. 07:25
  Ispriča sve ovo postenjacina Darko Babalj ,inače vlasnik objekta "Andrea" na Jahorini,koju po drugi put zatvaraju zbog ne plaćanja poreza i dr obaveza
Повезане вијести
Бабаљ: Послије пропалог пуча наставиће се маћехински однос СНСД-а према Источном Сарајеву Бабаљ: Послије пропалог пуча наставиће се маћехински однос СНСД-а према Источном Сарајеву
Бабаљ: Искрена подршка Александру Вучићу Бабаљ: Искрена подршка Александру Вучићу
Бабаљ: Моји саборци и њихови потомци заслужују достојанствен живот у миру Бабаљ: Моји саборци и њихови потомци заслужују достојанствен живот у миру
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  4h 0m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  22h 33m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  18h 33m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  19h 36m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  15h 21m
  0