Бабаљ: Политика СНСД-а излизана и већ виђена прича

16.11.2021. 11:29
13
ИЗВОР: Катера

Дарко Бабаљ, народни посланик Српске демократске странке поручио је да је политика СНСД-а излизана и већ виђена прича и да је једина намјера пролонгирање, куповина времена и прављење спектакла са једним јединим циљем - да се Милорад Додик поново домогне власти 2022. године.

- Није питање хоће ли доћи до посебне сједнице јер они је сада морају одржати како би се оправдали јавности, али ће тим засједењем само пролонгирати закључке на закључке и тако мјесецима – поручио је Бабаљ.

Бабаљ је казао да колико је прича о успостављању војске без основе, показује и чињеница да у Министарству одбране БиХ ради 7000 Срба.

- Сваки мјесец ти људи примају плату загарантовану буџетом БиХ. Ко ће им плаћати плату када у Буџету Републике Српске нема ниједне марке за те намјене? Знате ли о колико породица говоримо? – поручио је Бабаљ.

Критикујући смишљену СНСД кампању да опозиција наводно није "за јединство" Бабаљ је поручио да "СДС и њега као човјека који је учествовао у стварању Републике Српске треба поштовати јер је њима Република Српска испред странке".

- Мојој мајци су и супруг и један син били на првој линији а брат дао живот дао за Републику Српску. Да  је радни стаж стекла на простору Републике Српске она би сада требала да живи од плате од 250 марака! Ја мислим да ми сви требамо да гледамо како да нам буде боље а не да се враћамо 30 година уназад - рекао је он.

Он је казао да СДС никада неће бити ни против чега што је за Републику Српску.

- Овдје имамо искључиво извлачење тема само због гурања под тепих свих афера које су испливале прије два мјесеца а прије свега огромних афера у здравству, крађе народа у вријеме короне - рекао је Бабаљ.

Демантујући спинове о томе да "СДС не води исту политику као раније" Бабаљ је истакао да СНСД за такве спинове нема никакве аргументе.

- Највећи број надлежности, преко 38 пренио је сам СНСД до 2010, а од 2010. Република Српска рапидно економски пропада – закључио је Бабаљ.

Коментари 13
  • Generic placeholder image
    Анти бот за Видака 19.11.2021. 13:16
    Добро "правниче" са 30 година искуства што не објасни онда како се доносе и мијењају закони, било гдје, без икаквог "етикетирања". Дакле, како мислиш да ће Република Српска преузети војску и индиректне порезе? Не знам у ком дијелу мога коментара си препознао "етикетирање"?
  • Generic placeholder image
    Pale 18.11.2021. 21:24
    Re Vidak Drago mi je da si ti pismen, fakultetski obrazovan. Onaj ko je istinski obrazovan to na takav način ne ističe.Među ljudima postoji i komunikacija sa kratkim pitanjima i konkretnim, kratkim odgovorima!
  • Generic placeholder image
    Видак 18.11.2021. 13:17
    @Пале
    Прво, по твојој лексици, граматици и логичким "аргументима" тешко да си и основну школу а не факултет(било који) завршио.
    Друго, не знам зашто се ти јављаш на мој одговор за "Анти бот за Видака", једино разумно објашњење је да те је мало понело па си заборавио да си бот који овдје наступа под разним надимцима.
  • Generic placeholder image
    Pale 18.11.2021. 12:10
    Re Vidak. Možda sam i ja pravnik po struci ? Tvoji navodi nisu jeftino politikanstvo?
  • Generic placeholder image
    Видак 18.11.2021. 11:49
    Анти бот..@ Пале@
    За твоју информацију, по струци сам дипломирани правник(преко 30 година), тако да си ти тај коме се требају објаснити најосновнији правни постулати, јер као и код осталих овде наведених, коментар ти се састоји само од етикетирања без чињеница и јефтиним политиканством...само си овај пут натрчао на погрешног.
    Пале@
    Мислим да је најрелевантније чији је "пријатељ" Ескобар оно шта он сам каже, а то је врло експлицитно рекао на саслушању пред Конгресом 28.10. ове године.
  • Generic placeholder image
    pale 17.11.2021. 22:07
    re Vidak: cini se da ste zaboravili da je taj Vas Eskobar stari poznanik vaseg ,,boga,, sto se dalo primjetiti i prilikom jucerasnjeg pozdravljanja. Znate kako ono kazu ,,stara ljubav, zaborava nema,,
  • Generic placeholder image
    Анти бот за Видака 17.11.2021. 14:44
    Не знам да ли си икада читао поезију Бранка Радичевића и сјећаш ли се стиха "Чун се љуљну, он се трже, Оде санак пусти". Е отприлике тако звуче Твоји "аргументи". Чуј Индиректне порезе и Војску ће преузети Република Српска? Замоли некога да Ти објасни(сам то нећеш никада схватити) како се доносе и мијењају закони било гдје, на било ком нивоу власти у било којој земљи на свијету!
  • Generic placeholder image
    Видак 17.11.2021. 12:51
    Жаклина@ , Познаник@
    Ето ја сам наиван а ви сте "намазани", је ли вам то јавио Ескобар, колико кошта ваша намазаност?
    За разлику од вас ја сам изнео аргументе а ваш одговор је етикетирање, то увијек више говори о вама...него ви тако намазани јавите нам колика је тарифа за намазаност код драгог вам Ескобара јер он сам каже да има "своје људе" код вас?
  • Generic placeholder image
    Ре б Видак 17.11.2021. 11:53
    Није Видак наиван, него безобразно лукав. Лукач рече "ПОЧИЊЕМО" чистити своје двориште. Чуј почињемо? Шта су до сада радили? Почињу чистити оно што су ПОГАНИЛИ од '98.
    СВЕ ЋЕМО ЗАБОРАВИТИ, МА ЈЕЛ' БОГАТИ.
    Војска : Мало ћемо бити за заједничку војску, па када ми хоћемо онда нећемо.
    "НЕ МОЖЕ ДОДИК СЛАГАТИ, КОЛИКО МУ МИ МОЖЕМО ВЈЕРОВАТИ"
  • Generic placeholder image
    Poznanik 16.11.2021. 22:20
    Ti si Vidak naivan ko francuska sobarica
  • Generic placeholder image
    Zaklina 16.11.2021. 17:13
    @vidaku
    Kad to grozdje pocne da radja nama ce odavno iz d..eta da izraste vrba.
    Kako se krenulo u ove rabote moguce je i povlacenje iz" berlinskog kongresa" i rad na samostalnosti od " otomanske imperije" , nadam se da je sve to gosp. Dodik dogovorio sa Erdoganom.
    Valja poceti ispocetka.
  • Generic placeholder image
    Јаје јајету 16.11.2021. 13:36
    Сви сте ви исти!
  • Generic placeholder image
    Видак 16.11.2021. 13:01
    Па Дарко тих 7000 што ради сада у овој твојој "војсци" радиће у у Војсци Републике Српске која ће бити финаснсирана из буџета РС који ће бити пуњен из индиректих пореза РС који се поново враћају под надлежност РС као и војска, врло једноставно. Мани се политиканства.
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 15m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 50m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 49m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 16m
    0