Babalj: Politika SNSD-a izlizana i već viđena priča

16.11.2021. 11:29
13
IZVOR: Katera

Darko Babalj, narodni poslanik Srpske demokratske stranke poručio je da je politika SNSD-a izlizana i već viđena priča i da je jedina namjera prolongiranje, kupovina vremena i pravljenje spektakla sa jednim jedinim ciljem - da se Milorad Dodik ponovo domogne vlasti 2022. godine.

- Nije pitanje hoće li doći do posebne sjednice jer oni je sada moraju održati kako bi se opravdali javnosti, ali će tim zasjedenjem samo prolongirati zaključke na zaključke i tako mjesecima – poručio je Babalj.

Babalj je kazao da koliko je priča o uspostavljanju vojske bez osnove, pokazuje i činjenica da u Ministarstvu odbrane BiH radi 7000 Srba.

- Svaki mjesec ti ljudi primaju platu zagarantovanu budžetom BiH. Ko će im plaćati platu kada u Budžetu Republike Srpske nema nijedne marke za te namjene? Znate li o koliko porodica govorimo? – poručio je Babalj.

Kritikujući smišljenu SNSD kampanju da opozicija navodno nije "za jedinstvo" Babalj je poručio da "SDS i njega kao čovjeka koji je učestvovao u stvaranju Republike Srpske treba poštovati jer je njima Republika Srpska ispred stranke".

- Mojoj majci su i suprug i jedan sin bili na prvoj liniji a brat dao život dao za Republiku Srpsku. Da  je radni staž stekla na prostoru Republike Srpske ona bi sada trebala da živi od plate od 250 maraka! Ja mislim da mi svi trebamo da gledamo kako da nam bude bolje a ne da se vraćamo 30 godina unazad - rekao je on.

On je kazao da SDS nikada neće biti ni protiv čega što je za Republiku Srpsku.

- Ovdje imamo isključivo izvlačenje tema samo zbog guranja pod tepih svih afera koje su isplivale prije dva mjeseca a prije svega ogromnih afera u zdravstvu, krađe naroda u vrijeme korone - rekao je Babalj.

Demantujući spinove o tome da "SDS ne vodi istu politiku kao ranije" Babalj je istakao da SNSD za takve spinove nema nikakve argumente.

- Najveći broj nadležnosti, preko 38 prenio je sam SNSD do 2010, a od 2010. Republika Srpska rapidno ekonomski propada – zaključio je Babalj.

Komentari 13
  • Generic placeholder image
    Anti bot za Vidaka 19.11.2021. 13:16
    Dobro "pravniče" sa 30 godina iskustva što ne objasni onda kako se donose i mijenjaju zakoni, bilo gdje, bez ikakvog "etiketiranja". Dakle, kako misliš da će Republika Srpska preuzeti vojsku i indirektne poreze? Ne znam u kom dijelu moga komentara si prepoznao "etiketiranje"?
  • Generic placeholder image
    Pale 18.11.2021. 21:24
    Re Vidak Drago mi je da si ti pismen, fakultetski obrazovan. Onaj ko je istinski obrazovan to na takav način ne ističe.Među ljudima postoji i komunikacija sa kratkim pitanjima i konkretnim, kratkim odgovorima!
  • Generic placeholder image
    Vidak 18.11.2021. 13:17
    @Pale
    Prvo, po tvojoj leksici, gramatici i logičkim "argumentima" teško da si i osnovnu školu a ne fakultet(bilo koji) završio.
    Drugo, ne znam zašto se ti javljaš na moj odgovor za "Anti bot za Vidaka", jedino razumno objašnjenje je da te je malo ponelo pa si zaboravio da si bot koji ovdje nastupa pod raznim nadimcima.
  • Generic placeholder image
    Pale 18.11.2021. 12:10
    Re Vidak. Možda sam i ja pravnik po struci ? Tvoji navodi nisu jeftino politikanstvo?
  • Generic placeholder image
    Vidak 18.11.2021. 11:49
    Anti bot..@ Pale@
    Za tvoju informaciju, po struci sam diplomirani pravnik(preko 30 godina), tako da si ti taj kome se trebaju objasniti najosnovniji pravni postulati, jer kao i kod ostalih ovde navedenih, komentar ti se sastoji samo od etiketiranja bez činjenica i jeftinim politikanstvom...samo si ovaj put natrčao na pogrešnog.
    Pale@
    Mislim da je najrelevantnije čiji je "prijatelj" Eskobar ono šta on sam kaže, a to je vrlo eksplicitno rekao na saslušanju pred Kongresom 28.10. ove godine.
  • Generic placeholder image
    pale 17.11.2021. 22:07
    re Vidak: cini se da ste zaboravili da je taj Vas Eskobar stari poznanik vaseg ,,boga,, sto se dalo primjetiti i prilikom jucerasnjeg pozdravljanja. Znate kako ono kazu ,,stara ljubav, zaborava nema,,
  • Generic placeholder image
    Anti bot za Vidaka 17.11.2021. 14:44
    Ne znam da li si ikada čitao poeziju Branka Radičevića i sjećaš li se stiha "Čun se ljuljnu, on se trže, Ode sanak pusti". E otprilike tako zvuče Tvoji "argumenti". Čuj Indirektne poreze i Vojsku će preuzeti Republika Srpska? Zamoli nekoga da Ti objasni(sam to nećeš nikada shvatiti) kako se donose i mijenjaju zakoni bilo gdje, na bilo kom nivou vlasti u bilo kojoj zemlji na svijetu!
  • Generic placeholder image
    Vidak 17.11.2021. 12:51
    Žaklina@ , Poznanik@
    Eto ja sam naivan a vi ste "namazani", je li vam to javio Eskobar, koliko košta vaša namazanost?
    Za razliku od vas ja sam izneo argumente a vaš odgovor je etiketiranje, to uvijek više govori o vama...nego vi tako namazani javite nam kolika je tarifa za namazanost kod dragog vam Eskobara jer on sam kaže da ima "svoje ljude" kod vas?
  • Generic placeholder image
    Re b Vidak 17.11.2021. 11:53
    Nije Vidak naivan, nego bezobrazno lukav. Lukač reče "POČINjEMO" čistiti svoje dvorište. Čuj počinjemo? Šta su do sada radili? Počinju čistiti ono što su POGANILI od '98.
    SVE ĆEMO ZABORAVITI, MA JEL' BOGATI.
    Vojska : Malo ćemo biti za zajedničku vojsku, pa kada mi hoćemo onda nećemo.
    "NE MOŽE DODIK SLAGATI, KOLIKO MU MI MOŽEMO VJEROVATI"
  • Generic placeholder image
    Poznanik 16.11.2021. 22:20
    Ti si Vidak naivan ko francuska sobarica
  • Generic placeholder image
    Zaklina 16.11.2021. 17:13
    @vidaku
    Kad to grozdje pocne da radja nama ce odavno iz d..eta da izraste vrba.
    Kako se krenulo u ove rabote moguce je i povlacenje iz" berlinskog kongresa" i rad na samostalnosti od " otomanske imperije" , nadam se da je sve to gosp. Dodik dogovorio sa Erdoganom.
    Valja poceti ispocetka.
  • Generic placeholder image
    Jaje jajetu 16.11.2021. 13:36
    Svi ste vi isti!
  • Generic placeholder image
    Vidak 16.11.2021. 13:01
    Pa Darko tih 7000 što radi sada u ovoj tvojoj "vojsci" radiće u u Vojsci Republike Srpske koja će biti finasnsirana iz budžeta RS koji će biti punjen iz indirektih poreza RS koji se ponovo vraćaju pod nadležnost RS kao i vojska, vrlo jednostavno. Mani se politikanstva.
Povezane vijesti
Miličević: Djelimično riješen problem finansiranja stranke Miličević: Djelimično riješen problem finansiranja stranke
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    10h 26m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    11h 41m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    17h 32m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    15h 59m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    17h 51m
    0