Бабаљ: Власт користи дјецу погинулих бораца за потребе сопствене промоције

01.09.2022. 12:39
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, рекао је да дјеца погинулих бораца заслужују достојанствен живот, обезбјеђену егзистенцију и помоћ за покретање сопственог посла.

Према његовим ријечима, давати им новац пред изборе је предизборна кампања, а не искрена помоћ.

- И гле чуда, само дан пред почетак изборне кампање премијер Републике Српске Радован Вишковић најављује исплату 1000 КМ за незапослену дјецу погинулих бораца Војске Републике Српске, а исплату у мјесецу пред изборе. Пробудио се Вишковић пред изборе, па обећава све оно што је могао урадити у годинама свог мандата - рекао је Бабаљ и додао:

- Вишковић је преспавао обећано увођење јединственог борачког додатка на мјесечном нивоу за све демобилисане борце чија би основица била пет КМ. Прије неколико мјесеци из Републике Српске је отишао син јединац мог саборца који је живот положио за Републику Српску. Тај млади човјек је завршио факултет, имао посао и засновао породицу, али је отишао због јавашлука актуелног режима у Републици Српској. Отјерала га је бахатост локалних моћника СНСД-а, премијерове изјаве да би он боље живио његов живот од њега самог, изјаве челних људи режима да млад човјек може да успије једино ако је члан владајуће политичке партије - истакао је Бабаљ.

Он је напоменуо да у истом тренутку када се дјеци погинулих бораца дијели једнократна помоћ, и то у сврху политичких поена и гласова, режим арчи и задње ресурсе Републике Српске.

- Од 2006. до 2022. године СНСД влада у континуитету и најодговорнија је за лош статус бораца и дјеце погинулих бораца у нашем друштву. Зато је буђење из сна премијера Вишковића и обећање у изборној кампањи ново понижење за дјецу погинулих бораца и њихове погинуле очеве! - закључио је Бабаљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима Бабаљ: Грађани данас испаштају због Додикових неиспуњених обећања према Американцима
Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији Бабаљ: Нека СНСД објасни занатлијама зашто прије хране за своју породицу, морају да плате ...
Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити Бабаљ коментарисао Стевандићево писмо: Народ вам неће опростити
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 21m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 16m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 4m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 10m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 38m
    0