Babalj: Vlast koristi djecu poginulih boraca za potrebe sopstvene promocije

01.09.2022. 12:39
0
IZVOR: katera.news

Darko Babalj, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da djeca poginulih boraca zaslužuju dostojanstven život, obezbjeđenu egzistenciju i pomoć za pokretanje sopstvenog posla.

Prema njegovim riječima, davati im novac pred izbore je predizborna kampanja, a ne iskrena pomoć.

- I gle čuda, samo dan pred početak izborne kampanje premijer Republike Srpske Radovan Višković najavljuje isplatu 1000 KM za nezaposlenu djecu poginulih boraca Vojske Republike Srpske, a isplatu u mjesecu pred izbore. Probudio se Višković pred izbore, pa obećava sve ono što je mogao uraditi u godinama svog mandata - rekao je Babalj i dodao:

- Višković je prespavao obećano uvođenje jedinstvenog boračkog dodatka na mjesečnom nivou za sve demobilisane borce čija bi osnovica bila pet KM. Prije nekoliko mjeseci iz Republike Srpske je otišao sin jedinac mog saborca koji je život položio za Republiku Srpsku. Taj mladi čovjek je završio fakultet, imao posao i zasnovao porodicu, ali je otišao zbog javašluka aktuelnog režima u Republici Srpskoj. Otjerala ga je bahatost lokalnih moćnika SNSD-a, premijerove izjave da bi on bolje živio njegov život od njega samog, izjave čelnih ljudi režima da mlad čovjek može da uspije jedino ako je član vladajuće političke partije - istakao je Babalj.

On je napomenuo da u istom trenutku kada se djeci poginulih boraca dijeli jednokratna pomoć, i to u svrhu političkih poena i glasova, režim arči i zadnje resurse Republike Srpske.

- Od 2006. do 2022. godine SNSD vlada u kontinuitetu i najodgovornija je za loš status boraca i djece poginulih boraca u našem društvu. Zato je buđenje iz sna premijera Viškovića i obećanje u izbornoj kampanji novo poniženje za djecu poginulih boraca i njihove poginule očeve! - zaključio je Babalj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima
Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate PDV Zoranu Tegeltiji Babalj: Neka SNSD objasni zanatlijama zašto prije hrane za svoju porodicu, moraju da plate ...
Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti Babalj komentarisao Stevandićevo pismo: Narod vam neće oprostiti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 5m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 38m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 4m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 17m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 46m
    3