Бабаљ задовољан усвојеним измјенама закона о ПДВ-у

27.07.2023. 08:35
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Бабаљ, посланик СДС-a у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, рекао је да је задовољан јер је на последњој сједници усвојен приједлог ове странке да се праг за улазак у систем ПДВ-а повећа с 50.000 КМ на 100.000 КМ, а да се ПДВ пријава подноси до краја мјесеца умјесто до десетог у мјесецу.

Посланици су подржали и закључак Клуба СДС-ПДП-Листа за правду и ред да се из буџетске резерве издвоје средства за пољопривредна домаћинства погођена афричком кугом и суперћелијском олујом.

- Драго ми је да су све колеге подржале измјене и допуне Закона о ПДВ јер повећање прага ПДВ-а је спас за радна мјеста. Због инфлације, све занатлије, самостални предузетници ушли су у систем ПДВ-а, због чега нису у могућности да набаве репроматеријал и повећају плате радницима – што доводи до затварања тих малих радњи. Молери, обућари, фризери, керамичари, пиљаре, мале продавнице итд. са садашњим системом и прагом ПДВ-а од 50.000 КМ, принуђени су да затварају своје радње - рекао је Бабаљ и рекао да се нада да ће закон бити усвојен и у другом читању.

Он истиче и да је јако важно да у ово тешко вријеме, када су пољопривредници изнијели терет падавина, а онда је ионако слабе усјеве уништио град, док су узгајивачи свиња погођени афричком кугом, читаво друштво покаже солидарност.

- Не може бити важније да министри купују лимузине од 130.000 КМ или да УИО купује зграду од 70.000 КМ од тога да сачувамо домаћу пољопривредну производњу - поручио јe Бабаљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 20m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 44m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    2h 59m
    9
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 28m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 38m
    0