Бајден: Алтернатива санкцијама је трећи свјетски рат

26.02.2022. 20:35
2
ИЗВОР: СРНА

Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је да би алтернатива увођењу санкција Русији ради кажњавања њене "инвазије" на Украјину био почетак трећег свјетског рата.

- Имате двије опције. Почетак трећег свјетског рата, ратовање са Русијом, физички. Или под два - да осигурате да земља која дјелује противно међународном праву заврши плаћајући цијену јер је то учинила - рекао је Бајден у интервјуу новинару Брајану Тајлеру Коену за његов подкаст.

Бајден је додао да "нема санкција које су моменталне".

- Не можете санкционисати неког и рећи му да више неће може да буде предсједник Русије. Али сматрам да су ове санкције најшире у историји, да су то економске и политичке санкције - рекао је предсједник САД.

Он је додао да му је циљ "од самог почетка" да задржи НАТО и ЕУ "на истој страници", преноси "Спутњик".

- Сматрам да је Путин мислио да може да подијели НАТО, да направи велики процјеп кроз који ће моћи да се прошета. А то се није десило, ако сте примијетили. Имамо потпуно јединство. Русија ће платити озбиљну цијену краткорочно и дугорочно, нарочито дугорочно - рекао је Бајден.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Srboljub 26.02.2022. 22:01
    Rusija sada brani slobodu na čitavoj planeti a satanisti se žure da pokore čovječanstvo. Šta bi radili ako sve pokore vidjeli smo mi Srbi dovoljno dobro.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 26.02.2022. 21:55
    Protivno međunarodnom pravu, monstrumi, kako ste došli u Evropu ne prestajete činiti zločine. Vi biste da govorite o međunarodnom pravu. Predugo mučite i trujete svijet. Doći će i vama sud zli zapadnjački narodi.
Повезане вијести
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 53m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    18h 59m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 7m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 48m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    21h 24m
    0