Бајден именовао Дагласа Џоунса за новог амбасадора у БиХ

12.07.2024. 09:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник САД Џозеф Бајден именовао је Дагласа Џоунса за новог америчког амбасадора у БиХ, саопштено је на интернет страници Бијеле куће.

Он је био замјеник шефа Мисије САД у америчким амбасадама у Подгорици и Загребу, као и вишерангирани цивилни представник у Амбасади САД у Сарајеву.

Џоунс је у Америци био и на функцији директора Канцеларије за одржавање мира, санкције и борбу против тероризма у Бироу за питања међународних организација, директор за НАТО и Западну Европу у Националном савјету безбједности и члан Делегације САД у УН.

Нови амерички амбасадор у БиХ тренутно је на функцији замјеника помоћника државног секретара у Бироу за европска и евроазијска питања у Стејт департменту. Његова дужност је да надгледа европску безбједност, укључујући НАТО, ОЕБС и Сјеверну Европу, Велику Британију, Ирску, нордијске и балтичке земље, као и безбједност на Арктику.

Џоунс, осим енглеског, говори српски и хебрејски језик.

Коментари 0
Повезане вијести
Инфлација никада не спава Инфлација никада не спава
Грађани БиХ у зачараном кругу сиромаштва: Храна постаје велики луксуз Грађани БиХ у зачараном кругу сиромаштва: Храна постаје велики луксуз
Тржиште некретнина се полако “хлади” Тржиште некретнина се полако “хлади”
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    21h 35m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    21h 37m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 49m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 40m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    20h 34m
    0