Бањалучки љекари извадили жени тумор тежак 23 килограма (ФОТО)

14.08.2023. 13:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Љекари Клинике за гинекологију и акушерство на УКЦ-у Републике Српске успјешно су извели сложени оперативни захват и за више од два часа одстранили гигантски тумор јајника тежак око 23 килограма.

- Пацијенткиња, млађе животне доби, јавила се љекару због раста стомака уназад три мјесеца, те је упућена у нашу установу из Опште болнице Приједор прошле седмице. Након урађене комплетне дијагностике утврђено је постојање гигантске туморске масе која је захтијевала хируршко збрињавање. Оперативни захват је трајао је два и по сата и завршен је успјешно. Пацијенткиња се након урађеног сложеног оперативног захвата успјешно опоравља - наводе из највеће здравствене установе у Републици Српској.

 

Слика

Фото: УКЦ РС 

Додају да су ову сложену операцију извели специјалиста гинекологије и акушерства и супспецијалиста онкологије доц. др Мирослав Поповић, специјалиста гинекологије и акушерства прим. др Андрија Баничевић, специјализанти гинекологије и акушерства др Ђурђина Момић и др Љубомир Влајнић, уз подршку др Мирољуба Ковачевића, специјалисте анестезије са реаниматологијом, др Ђорђа Јаковљевића, специјализанта анестезије са реаниматологијом, те инструментарки Оље Шевић и Тамаре Јунгић.

Коментари 0
Повезане вијести
Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО) Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО)
Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике
Успјешно изведена прва операција рака једњака у Фочи Успјешно изведена прва операција рака једњака у Фочи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 59m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    15h 13m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    15h 5m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 30m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 54m
    0