Banjalučki ljekari izvadili ženi tumor težak 23 kilograma (FOTO)

14.08.2023. 13:36
0
IZVOR: nezavisne.com

Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo na UKC-u Republike Srpske uspješno su izveli složeni operativni zahvat i za više od dva časa odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma.

- Pacijentkinja, mlađe životne dobi, javila se ljekaru zbog rasta stomaka unazad tri mjeseca, te je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice. Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala hirurško zbrinjavanje. Operativni zahvat je trajao je dva i po sata i završen je uspješno. Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja - navode iz najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

 

Slika

Foto: UKC RS 

Dodaju da su ovu složenu operaciju izveli specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doc. dr Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva prim. dr Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Đurđina Momić i dr Ljubomir Vlajnić, uz podršku dr Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, dr Đorđa Jakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Jungić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Radosne vijesti - Sofija operisana u Turskoj (VIDEO) Radosne vijesti - Sofija operisana u Turskoj (VIDEO)
Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike
Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    14h 30m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 14m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    7h 59m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    4h 58m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    5h 4m
    0