Бањалука: Или консензус или привремено финансирање

03.04.2021. 19:00
0
ИЗВОР: СРНА/Agencije

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да је његов приједлог да се иде на доношење одлуке о привременом финансирању уколико се не пронађе консензус око приједлога градског буџета за ову годину.

- Одлука коју би усвојили о привременом финансирању само би, на неки начин, пролонгирала разговоре до једног момента када буџет мора бити усвојен, а то је прва половина ове године и ово је једна од могућности - рекао је Илић новинарима у Бањалуци, пренијела је Срна.

Након састанка са градоначелником Драшком Станивуковићем, предсједницима градских одбора, шефовима клубова и представницима свих политичких субјеката у локалном парламенту, Илић је рекао да је друга могућност да се у понедјељак, 5. априла, настави засједање Скупштине града Бањалука.

Он је изразио наду да ће у понедјељак, 5. априла, бити предложен добар приједлог буџета и да ће се о њему дискутовати на састанку у паузама и након сједнице Скупштине града Бањалука.

- У паузама и након одржавања ове сједнице поново ћемо одржати састанак у оваквом саставу да разговарамо о новом приједлогу буџета града Бањалука, за којег се надам да ће га припремити ресорна одјељења Градске управе и настојати да садржи све амандмане које смо уложили - појаснио је Илић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић казао је након састанка да је криза намјерно исценирана и да се од Бањалуке тражи нешто што нема.

Он је додао да посљедња три дана "финансира градске активности из свог џепа".

- Мени је жао све ово гледати. Док ово причам, то слушају радници који нису примили плату. Скупићу снагу и ићи даље - рекао је Станивуковић.

Истакао је да је немогуће припремити нови буџет до понедјељка.

- Буџет смо припремали три мјесеца, а они сад очекују да за два дана припремимо нови - додао је градоначелник.

Нагласио је да, „док једни траже рјешење, други наздрављају шампањцем јер буџет није усвојен“.

Станивуковић је додао да свакоме треба помоћи, али да није добро да се Град претвори у једнократну помоћ.

- Ми смо Дому здравља припремили 1.2 милиона и онда директорица каже да не ваља буџет, иако су добила највише до сада. Они су очекивали да ми скинемо средства са свега, да би се исплатиле једнократне помоћи - казао је Станивуковић и додао да не би било средстава у том случају ни за културу, ни за спорт или било које друге врсте помоћи.

Истакао је да је он за системска рјешења.

- Сви се крију иза синтагме скупштинска већина, ово је намјерно инсценирана криза - додао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 48m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 55m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 37m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 15m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 47m
    0