Башић се раније повјерио познаницима да га неко прати

08.04.2022. 20:29
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Начелник Криминалистичке полиције у Приједору Раденко Башић, прије него што је убијен, говорио је познаницима да је примјетио да га посљедња два мјесеца неко прати, сазнаје "glassrpske.com".

- Говорио је пријатељима и комшијама да виђа непознату особу у насељу како џогира у његовој близини, а до тада је није виђао - рекао је извор близак истрази за "glassrpske.com".

Према његовим ријечима, током истраге саслушане су и особе којима се Башић жалио и које су потврдиле ту причу.

Башић је убијен 21. марта у приједорском насељу Пећани, а као директни извршилац злочина осумњичен је Бањалучанин Александар Миљатовић који је у притвору.

Према досадашњој истрази, он је инспектору пришао с леђа и пуцао му у потиљак из пиштоља калибра 7,65 милиметара. Осим Миљатовића, ухапшен је и притворен његов помагач Игор Репајић.

Републичко тужилаштво Миљатовићу на терет ставља тешко убиство, а Репајићу помагање у тешком убиству.

Портал "glassrpske.com" сазнаје да је након злочина Миљатовић звао Репајића да дође по њега у Приједор и повезе његов ауто.

- Он је то и учинио, а њих двојица су након злочина спорни аутомобил исјекли у дијелове и продали на отпаду, али су их снимиле камере видео-надзора с једног објекта. Миљатовић је такође снимљен видео-надзором у близини мјеста злочина, а након хапшења све је признао. Полицији је испричао да је убиство наручио приједорски нарко-дилер Далибор Раилић - рекао је извор.

Додао је да је Миљатовић казао да је користио пиштољ омотан кесом како не би остале чауре на мјесту злочина.

Полицију је одвео на мјесто са којег је пиштољ бацио у Врбас. Према ријечима овог извора, Миљатовић је признао да је запалио и одјећу коју је носио на дан злочина.

Током истраге утврђено је да је осумњичени у вријеме злочина био на условном отпусту. Иначе, издржава казну за убиство Саше Илића Шпанца, за шта је 2008. осуђен на 16 и по година робије.

Раилић, који је означен као наручилац злочина, ухапшен је 23. марта због, како је тада речено, учешћа у убиству Башића, али је одлуком Окружног тужилаштва Приједор пуштен, након чега га је полиција опет ухапсила.

Потом је предат Тужилаштву БиХ, а Суд БиХ му је одредио притвор, али због организованог криминала и шверца наркотика.

Раилић је повезиван са нарко-групом Душана и Миливоја Ловреновића, која је разбијена у акцији "Сториџ 2", а која је осумњичена да је дужи период кријумчарила дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, па у ЕУ.

Извор близак истрази је казао да се управо обрачун са нарко-мафијом наводи као један од могућих мотива Башићевог убиства.

Незванично, Александар Миљатовић је пиштољ којим је убио Башића користио прије тога на неком слављу, а из њега је пуцао у близини једне бензинске пумпе.

- Пуцњаву код пумпе снимиле су и камере видео-надзора, а полиција је на мјестима гдје је осумњичени шенлучио из оружја пронашла чауре - рекао је извор близак истрази.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 09.04.2022. 09:19
    Prosto da covjek ne poveruje,osuđeni ubica pušten iz zatvora da ubije inspektora.Ovo se moglo samo u filmovima vidjeti.
Повезане вијести
Опрез при паљењу ватре на отвореном Опрез при паљењу ватре на отвореном
Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем Настављена потрага за несталим Драгом Танасковићем
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 27m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 19m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 10m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 55m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 2m
    4