Башта, голубови и укрштенице у вријеме епидемије, уз придржавање мјера

29.03.2020. 13:23
0
ИЗВОР: Srna

Шездесетосмогодишњи пензионер Драгиша Крсмановић из Пала спада у ону групу људи којима је забрањено кретање на јавним површинама због појаве вируса корона, али вријеме проводи обављајући послове у башти, у дружењу са голубовима и испуњавајући укрштенице.

Укрштенице су за Крсмановића најзанимљивије, јер га, како каже, опуштају и бар на тренутак не мисли о епидемији вируса корона, додавши да је мало уплашен с обзиром да спада у ризичну категорију због година.

- Поредећи епидемију са ратним периодом, када годину дана нисам излазио из стана и када сам живио у тешким условима са минималним извором основних намирница, ова изолација и мјера забране кретања нису страшне. Све ће проћи, само да буде што мање заражених и изгубљених живота - рекао је Крсмановић за Срну.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске увела многе мјере које су за сваку похвалу, а очигледно да је реаговала и на вријеме.

- Некима од нас било је чудно да се затварају школе, уводи забрана кретања, разне мјере заштите... Али сада је јасно, у поређењу са регионом, да су наше институције реаговале правовремено, а још је при том обезбијеђено и достављање помоћи како старијим лицима, тако и социјално-угроженим, што је велика ствар за све нас - истакао је Крсмановић.

Он је нагласио да болест не бира ни боју, ни нацију, него узима људство, зато треба пратити упутства институција Републике Српске и здравствених радника како би се на прави начин заштитили и спријечили ширење вируса корона.

До појаве вируса Драгиша и његова супруга Јулијана живјели су у стану у Палама, а сада су се вратили у своју викендицу у насељу Мокро, гдје заједно одржавају малу башту.

- Имам мало двориште испред куће и ту проводим вријеме и проводићу све док су на снази мјере с циљем сузбијања ширења вируса корона. Поред укрштеница и радова у башти, дружим се и са голубовима који су моја љубав из дјетинства. Ту је и велики ружичњак, тако да нађем себи занимацију у вријеме изолације - истиче Крсмановић.

Није никоме лако, каже Драгиша, свако се сналази и бори у овом времену како зна и умије, али најважније је поштовати мјере заштите, смањити контакте и остати у кући.

- Има много људи који су уплашени, то је разумљиво, али вјерујем да ћемо, уз праву организацију и мјере које власти предузимају, превазићи ово невидљиво зло, звано вирус корона, и прогласити побједу - закључио је Крсмановић.

Коментари 0
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    15h 4m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 39m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 26m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 7m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 37m
    0