Беч остаје град у којем се најбоље живи, а ево како је у Сарајеву

04.09.2019. 10:07
0
ИЗВОР: klix.ba

Аустријска престоница десети пут заредом заузела је прво мјесто на годишњој листи консултантске куће -Мерцер- , која оцјењује градове према квалитету живота.

-Мерцер- између осталог хвали квалитету јавног пријевоза у овом граду и широку палету културних и забавних активности које се нуде.

Европски градови и даље имају највиши квалитет живота у свијету, а Беч, Цирих и Минхен налазе се на прва три мјеста не само у Европи већ и на глобалном нивоу.

Минхен дијели треће мјесто с Ванкувером у Канади и Окландом на Новом Зеланду. Дизелдорф се налази на шестом мјесту, а слиједе га Франкфурт, Копенхаген, Женева и Басел.

Минкс (188), Тирана (175) и Ст. Петерсбург (174) су најлошије рангирани у Европи, док се Сарајево попело за три мјеста (156) у односу на прошлу годину због пада пријављеног криминала.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    20h 44m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    20h 49m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    21h 41m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    21h 55m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 52m
    4