Беливуков сарадник открио ко стоји иза убиства Оливера Ивановића

29.03.2022. 13:47
0
ИЗВОР: rs.n1info.com

Бобан Богдановић, који годинама има везе са спортом и пријатељ је убијеног криминалца Александра Глигоријевића Пукија, члана клана Вељка Беливука, изјавио је за КРИК да је Оливера Ивановића убио Љубомир Лаиновић из Новог Сада, а да је наручилац убиства контроверзни косовски бизнисмен Звонко Веселиновић.

Богдановић је за КРИК открио да му је пријатељ у аманет оставио истину о убиству политичара са сјевера Косова Оливера Ивановића.

- Тај 7. март 2020. године ће ми остати до краја живота урезан у сећање, тај дан је била та прва утакмица пролећног кола Текстилца, на коју сам ја био позван као почасни гост и након утакмице Александар и ја смо сели и разговарали о нечему о чему ја нисам ни сањао да ћемо разговарати. Александар ми је рекао ко су организатори, ко је налогодавац, и ко је убица Оливера Ивановића - навео је Богдановић.

Глигоријевић му је, како је рекао, открио да је Оливера Ивановића убио Љубомир Лаиновић, „син некада жестоког новосадског момка Бранислава Лаиновића Дугог“.

- Он је извршио то убиство. Човек који је организовао његов долазак на Косово, који је припремио логистику убиства Оливера Ивановића је Милан Радоичић. Човек који је наредио Оливерово убиство је Звонко Веселиновић. То је оно што ми је рекао Александар Глигоријевић Пуке - истакао је Богдановић.

Глигоријевић му је, како је рекао, открио и да је његов задатак био да 50.000 евра које је добио од Беливука, да Лаиновићу за посао који је извршио.

- Када је он њему исплатио тај новац, они су били у Новом Саду, у неком клубу, каже, овај мали се ушмркао, напио и почео да ми се хвали. Каже: 'Знаш ти зашто си ти мени дао новац?' Александар је рекао: 'Немам појма, моје је било да ти предам новац, а зашто сам ти га дао не знам.' И онда му је Лаиновић рекао да зато што је завршио добар посао у Косовској Митровици, и зато што је он тај који је 'избушио' Оливера Ивановића. Буквално је употребио те речи - рекао је Богдановић за КРИК.

Новац за извршено убиство, како је навео, је Звонко Веселиновић, преко Беливука, дао Александру Глигоријевићу који је тај новац предао Љубомиру Лаиновићу.

- А, онда му је Љубомир рекао да је, кад га је Аца питао: 'Па чекај зашто ти, због чега?' Он је само рекао: 'Па знаш, Оливер је ушао у ребра Звонку и то су неразјашењени рачуни, и због тога се то морало завршити тако' - испричао је Богдановић.

Глигоријевић му је, како је додао, рекао и да је Лаиновић извршио још једно убиство у Атини, након чега је отишао у Шпанију и послије тога му се губи траг.

Вучић нема везе са убиством

Питао је Глигоријевића да ли и Александар Вучић има везе са убиством Ивановића, али је добио негативан одговор. Објаснио му је да је мотив ликвидације сукоб између Ивановића и Веселиновића.

- Каже: ,Ти знаш да је волим Александра и све то, али он стварно нема везе са тим јер да има везе ја бих ти рекао’. И онда сам ја питао: ,Добро, шта је мотив убиства?’ Каже: ,Превише је Оливер ушао у ребра Звонку везано за његове послове и то су неразјашњени рачуни и због тога се то морало завршити тако'. Оливер је тамо био опасан по интересе Веселиновића и његовог кума с једне стране, с друге стране, то сам ја повезао, политичка смрт Оливера Ивановића је много значила за даљи политички развој везан за Косово - навео је Богдановић.

Испричао је и да је Глигоријевић био пријатељ са Данилом Вучићем, али да тај однос никад није био криминалне природе.

Богдановић каже да ће након што је ово испричао у јавности, отићи у српско тужилаштво и понудити се као свједок у истрази убиства Ивановића, али да ће тражити и заштиту државе.

Александар Глигоријевић Пуки настрадао је 2020. од руке својих некадашњих сарадника – убио га је Беливук са члановима клана у кући у Ритопеку, а његово тијело су искасапили и на леђима урезали реч “издаја” јер су открили да се окренуо против њих, подсјећа КРИК.

Богдановић је за КРИК говорио и о везама које је Глигоријевић имао са Српском напредном странком и другим детаљима из криминала и спорта.

Интервју можете погледати у видео-прилогу

Видео: krik.rs

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    17h 10m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    14h 39m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    8h 53m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    13h 57m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    5h 5m
    0