Берјан: Гласао сам да сачувамо Републику Српску, и државну имовину и јавна добра нашој дјеци

28.07.2023. 12:02
2
ИЗВОР: katera.news

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Берјан, коментаришући сарајевски договор СНСД-а, ХДЗ-а и Тројке, истакао је да је патриотизам претешка ријеч за Милорада Додика, коју, како каже, нажалост никад није савладао и разумио њено значење.

- Трговац у рату, трговац у миру. Увијек за свој властити интерес, своју породицу, кумове, пријатеље. Остали смо без грба и химне, забранили су нам да Српско Сарајево зовемо његовим именом под којим је рођено. Он је ћутао – рекао је Берјан.

Није то никакав план за деескалацију, истиче он, него капитулација и трговина националним интересима Републике Српске за једну министарску фотељу и 70 милиона КМ за кума.

- Питају ме ових дана да ли се кајем што смо гласали за закључке Народне скупштине Републике Српске да нема усвајања закона из 14 приоритета док не добијемо Закон о престанку мандата страним судијама у Уставном суду БиХ и док тај суд не буде радио по Уставу, а не по политичким директивама странаца и сарајевских политичара – наводи Берјан, истичући да би поново гласао.

- Не кајем се. Наш глас није био глас за Додика, нити смо вето подржали због Жељке Цвијановић. Ми смо гласали за Републику Српску и њену дејтонску позицију. Гласао сам да сачувамо Републику Српску за коју су живот дали мој отац и стриц. Гласао сам да нашој дјеци сачувамо државну имовину и јавна добра која припадају Републици Српској. И поново бих гласао – нагласио је он.

Берјан је подсјетио и да је Српска демократска странка државотворна политичка странка, те да ће се тако понашати и убудуће.

- Жао ми је што је предсједнику Републике Српске било важније истрговати 70 милиона КМ за кума и министарско мјесто у Савјету министара од тога да сачува Републику Српску и дигнитет Народне скупштине. Нико, па ни он, нема право да гази највећу законодавну институцију коју ова наша Република има, нити да личне и партијске интересе ставља изнад Републике Српске. Народ и држава су увијек побјеђивали, а такви су завршили на срамним страницама историје као издајници - поручио је Берјан.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    "Rodoljub" 28.07.2023. 16:08
    To ti se moj Dare zove korisni idiot.
  • Generic placeholder image
    uzdrzan 28.07.2023. 14:55
    Svima vama je ista parola...."da živimo bolje"...tj. da samo vi politicari zivite bolje...niko ne radi za opstu dobrobit, samo se radi za licne interese...zajednicko je prica u prazno i pokusaji da se preko medija politicari reklamiraju da nesto rade, a u stvarnosti se ne vide nikakve promjene na bolje
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 54m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 56m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 54m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 49m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 57m
    1