Берјан: Источна Илиџа и Источно Сарајево постоје да би Срби могли опстати

15.01.2023. 10:24
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Берјан, посланик у Народној скупштини Републике Срспке, огласио се поводом јучерашњег инцидента на Илиџи, у којем су вријеђана и нападнита српска дјеца и њихови родитељи, и истакао да многи гаје илузију о мултиетичности Сарајева.

- Ми Илиџанци смо ту мултиетичност осјетили на својој кожи још деведесетих година, више него ико. Зато је данас Источна Илиџа бедем који брани српски народ и прва линија одбране - рекао је Берјан.

Како истиче, тужан је због дешавања на Илиџи у којој су дјеца вријеђала српску дјецу, а родитељи те исте дјеце замало платили главом.

- Понашање дјеце синоћ је директна посљедица њиховог васпитања. Недавно смо имали уништене аутомобиле са регистрацијама из Републике Србије, сада напад на дјецу и родитеље. Питам се шта је сљедеће и да ли ми из Републике Српске, мислим на институције, можемо гарантовати нашем народу безбједност у Сарајеву? Или једноставно, зашто? - упитао је он.

Према његовим ријечима, Срби су само сигурни у Републици Српској. Зато су сарајевски Срби направили Источно Сарајево и Илиџанци Источну Илиџу.

- Да ли ће се званичници Сарајева и БиХ сјетити да на неки од институционалних начина проговори о овоме, да понуди рјешење или бар приједлоге рјешења? Не вјерујем, јер од силних "демократских" политичких опција званичног Сарајева и од разних НВО  реакција на овај догађај је, бар до сада - мук- закључио је Берјан.

Коментари 0
Повезане вијести
Берјан тражи извињење од Несторовића Берјан тражи извињење од Несторовића
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источној Илиџи Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источно...
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    22h 58m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 34m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    6h 50m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 16m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 6m
    3